ÖFK och J-Södra fortsatt obesegrade efter holmgång

Jönköpings Södra tog ledningen tre gånger på Jämtkraft Arena, men varje gång kämpade sig Östersunds FK tillbaka till likaläge.

Östersunds FK – Jönköpings Södra: 3–3
Både ÖFK och J-Södra hade en nolla i förlustkolumnen att försvara inför mötet på Jämtkraft Arena – och efter en riktig målfest så är båda lagen fortfarande obesegrade. Robin Book styrde in 1–0 för gästerna redan i den andra minuten, men 20 minuter senare hade Chovanie Amatkarijo kvitterat för ÖFK i friläge. Pashang Abdulla nickade Jönköping upp i lending igen fem minuter senare, men återigen var det Amatkarijo som svarade, även han med skallen på ett vänsterinlägg.

Book blev tvåmålsskött för Södra då han reagerade snabbt när bollen låg lös framför mål efter en hörna i mitten av den andra halvleken. Matchens siste målskytt blev sedan Sebastian karlsson Grach som satte sin egen retur efter ett väl avvägt inlägg av Östersunds vänsterback Yannick Adjoumani.

Gefle IF – Västerås SK: 0–3
Även Västerås SK gjorde tre mål under lördagseftermiddagen –och man lyckades även hålla nollan borta mot Gefle IF. Jaheem Burke fintade bort en hemmaförsvarare innan han tryckte in 1–0 vid främre stolpen i den sjunde minuten, och i inledningen av den andra halvleken blev Burke tvåmålsskytt då han med en stenhård vrist tryckte in 2–0 efter Jonathan Asps förarbete. Sex minuter senare rullade VSK upp ett anfall längs högerkanten som avslutades med att Simon Johansson behärskat placerade in 3–0, som även skulle bli slutresultatet. VSK smakar nu på serieledning, men både Östers IF och GAIS har chansen att gå om senare i omgången.