Oavgjort på Studenternas

Söndagens tidiga möte mellan Dalkurd FF och Östersunds FK slutade oavgjort, 1–1.

Dalkurd FF – Östersunds FK: 1–1
På Studenternas ställdes under söndagen de två lag som för tillfället placerar sig på nedflyttningsplats i Superettan-tabellen. Därmed var det också två lag i stort behov av tre poäng. Men det blev delad pott den här dagen efter ett 1–1-resultat. Suleman Zurmati gav hemmalaget ledningen efter dryga halvtimmens spel – men kort efter kunde Erick Brendon Pinheiro Da Silva skjuta in kvitteringen på straff. Med kvarten kvar av ordinarie tid drabbades Östersund av ett rött kort, men några fler mål blev det ändock inte.

AFC Eskilstuna – Östers IF: 1–2
Östers IF hakar fortsatt på i den absoluta toppen efter seger borta mot AFC Eskilstuna under söndagen. Redan i matchens andra minut spräckte bortalagets Månz Berg målnollan när han gav sitt lag ledningen. Jesper Jonasson Westermark kunde sedan i minut 20 dubbla den ledningen. Ett självmål tog AFC tillbaka in i matchen kvarten in i den andra halvleken – men Östers IF kunde hålla undan och gå segrande ur striden.

Örgryte IS – Jönköpings Södra: 0–0
På Gamla Ullevi ställdes Örgryte IS och Jönköpings Södra under söndagseftermiddagen mot varandra. Det mötet slutade mållöst och därmed en poäng till vardera lag. Poängen innebär, om än tillfälligt, att båda lag ligger på säker mark ovanför kvalstrecket.