Oavgjort mellan Brage och Helsingborg

Tabelltrean IK Brage fick ett tufft test hemma på Domnarvsvallen under söndagen. Länge såg man ut att gå mot en seger, men Helsingborgs IF kom tillbaka.

IK Brage inledde starkt och tog ledningen redan i den sjätte matchminuten. Målet kom till efter en hörna från Robbin Sellin. Efter en kort stunds oreda inne i straffområdet dök Anton Lundin upp på rätt plats för hemmalaget och skickade in 1–0 bakom Pär Hansson i Helsingborgs-målet.

I den 21:a minuten spelade målskytten Anton Lundin väggspel med Mihlali Mayambela som med ett kraftfullt avslut skickade bollen i ribban.

Kvitteringen kom i den 76:e minuten efter ett Helsingborgs-anfall längst högerkanten. Bollen slogs in och nådde till slut Mikael Dahlberg som nickade ner till Mattias Almeida Sundell – som drog till med vänstern och fixade 1–1.

På stopptid forsade Helsingborg fram i ett två-mot-noll läge från halva planen, men Alex Timossis avslut räddades – precis som poängen – av hemmalagets målvakt Peter Rosendal.

Varberg vände mot Frej

I dagens andra match tog IK Frej Täby ledningen genom ett snabbt mål från Kostas Stavrothanasopoulos. Samme Stavrothanasopoulos låg sedan bakom 2–0 när han snyggt spelade in bollen i straffområdet och hittade Nsima Peter som nickade in bollen i nät.

Därefter var det bara Varberg – i alla fall i målprotokollet. Först satte Nahom Girmai Netabay reduceringen via en straffspark. Och innan den första halvleken var över placerade Adama Fofana behärskat in kvitteringen från en position strax utanför straffområdet.

I den 77:e minuten skickade sedan bortalaget in en frispark mot mål. Bollen styrdes i muren och nådde till slut in i nätmaskorna bakom Marko Atanackovic i Frej-målet. Ledningsmålet, som blev matchens sista, fullbordade vändningen för Varberg.