Nytt kryss för obesegrade Brage

Jönköpings Södra spelade oavgjort för första gången i år medan 0-0 på Stadsparksvallen även betyder att nykomlingen IK Brage fortfarande är obesegrade i Superettan.

En tät och jämn match mellan två nykomlingar från olika håll var vad publiken på Stadsparksvallen fick se under den tidiga lördagskvällen. Vad de däremot inte fick se var mål, då Jönköpings Södra och IK Brage spelade 0-0.

Redan i den sjunde minuten grävde bortalagets Mihlali Mayambela fram matchens kanske bästa målchans då hans låga avslut från nära håll benparerades av Frank Pettersson i Södra-målet.

Fredric Fendrich testade från långt håll för J-Södra i den 21:a minuten, men rakt på Peter Rosendal i Brage-kassen. Kort därefter drog Robbin Sellin av ett giftigare långskott för Brage, men Pettersson kom ned snabbt och stod för en fin enhandsräddning.

Båda lagen tog sedan länge och väl ut varandra, fram till Pontus Hindrikes vådliga hemåtpassning gick förbi Rosendal och sånär in i eget mål. Kort därefter fick Fredrik Olsson öppet nickläge på Alexander Jallows högerinlägg, men även den gången gick bollen utanför Brages högra stolpen.

Anton Lundin hade matchens sista målchans då han prickade stolpen med ett vänsteravslut från distans, men mötet i Jönköping slutade mållöst. Brage har nu fyra oavgjorda och två segrar på de sex inledande omgångarna medan J-Södra står på fyra poäng.