Ny Värnamo-seger trots tidig utvisning

IFK Värnamo behåller greppet om förstaplatsen i Superettan. Under måndagskvällen vann man med 1–0 mot Akropolis IF trots en tidig utvisning. Samtidigt tog Västerås SK en 1–0-vinst borta mot Trelleborgs FF.

IFK Värnamo – Akropolis IF: 1–0
Värnamo hade turen på sin sida då ett misstag i Akropolis-förrsvaret bäddade för att Edvin Becirovic skulle kunna nicka in 1–0 för hemmalaget redan i den andra matchminuten. Mindre tur hade man tio minuter senare då samme Becirovic visades ut för en eftersläng. Trots numerärt underläge under nästan hela matchen lyckades man dock ta en 1–0-seger och nykomlingne behåller därmed serieledningen.

Trelleborgs FF – Västerås SK: 0–1
Viktor Prodell blev en katalysator för VSK:s anfallsspel när han anslöt under hösten ifjol. I år fick han vänta till omgång sju innan första målet kom, men 1–0-målet på volley borta mot Trelleborg efter Simon Johanssons inlägg i den 65:e minuten blev betydelsefullt då det gav tre friska pinnar till gästerna.