Mortensens pärla fixade segern

Hemma på Visma Arena plockade Östers IF tre poäng när Helsingborgs IF gästade Småland. Nicolas Mortensen bjöd på matchens balja när han satte 2-0. Senare på eftermiddagen tog IFK Värnamo tre nya poäng och nykomlingen leder fortsatt serien.

Östers IF – Helsingborgs IF 2-1
Danske Nicolas Mortensen satte sitt sjätte mål för säsongen när han pangade in 2-0 i slutet av den första halvleken mot Helsingborg. Öster gick till paus med en tvåmålsledning och i den andra satsade HIF allt framåt för att vända. Rasmus Karjalainen reducerade efter 70 minuter, men närmre än så kom man inte. Förlusten är HIF:s första sedan slutet på juli och de tre poängen skickar upp Öster på åttondeplatsen.

Trelleborgs FF – IFK Värnamo 2-3
IFK Värnamo är på riktigt och toppar tabellen i Superettan efter mer än en tredjedel av serien. Idag plockade man tre poäng när Trelleborgs FF besegrades på bortagräs. Värnamo gick till paus med 2-0, men en tidig TFF-reducering i andra halvlek gav nerv till matchen. Gästerna gick dock segrande ur bataljen efter att Robin Dzabic satt 3-1 med sju minuter kvar av ordinarie tid.

Det är åtta omgångar kvar att spela i Superettan och just nu har sex poängs marginal till fjärdeplatsen.