Mortensens pärla fixade segern

26 september, 2021 kl 14:58 Hemma på Visma Arena plockade Östers IF tre poäng när Helsingborgs IF gästade Småland. Nicolas Mortensen bjöd på matchens balja när han satte 2-0. Senare på eftermiddagen tog IFK Värnamo tre nya poäng och nykomlingen leder fortsatt serien.

Östers IF – Helsingborgs IF 2-1
Danske Nicolas Mortensen satte sitt sjätte mål för säsongen när han pangade in 2-0 i slutet av den första halvleken mot Helsingborg. Öster gick till paus med en tvåmålsledning och i den andra satsade HIF allt framåt för att vända. Rasmus Karjalainen reducerade efter 70 minuter, men närmre än så kom man inte. Förlusten är HIF:s första sedan slutet på juli och de tre poängen skickar upp Öster på åttondeplatsen.

Trelleborgs FF – IFK Värnamo 2-3
IFK Värnamo är på riktigt och toppar tabellen i Superettan efter mer än en tredjedel av serien. Idag plockade man tre poäng när Trelleborgs FF besegrades på bortagräs. Värnamo gick till paus med 2-0, men en tidig TFF-reducering i andra halvlek gav nerv till matchen. Gästerna gick dock segrande ur bataljen efter att Robin Dzabic satt 3-1 med sju minuter kvar av ordinarie tid.

Det är åtta omgångar kvar att spela i Superettan och just nu har sex poängs marginal till fjärdeplatsen.

FOTO: Bildbyrån

Blytung stopptidsseger för Brage

17 okt 2021
IK Brage klättrar rejält i tabellen efter söndagens bortaseger mot toppaspirerande Norrby IF.

IFK Värnamo fortsätter vinna

16 okt 2021
Nykomlingen IFK Värnamo plockade en ny trea borta mot GAIS och toppar tabellen med fem omgångar kvar att spela.

Linus Hallenius är Månadens Spelare igen

15 okt 2021
GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius plockar hem Månadens Spelare i september, vilket gör att han vinner utmärkelsen för andra månaden i rad. – Min form har varit precis som lagets. Vi har varit starka, då är det lättare att skina individuellt, säger Hallenius.

Henrik Åhnstrand är Månadens Tränare

15 okt 2021
GIF Sundsvall har gått som tåget i Superettan, vann fyra av fem matcher i september och är med i toppstriden på allvar. För lagets fina prestation belönas Henrik Åhnstrand med priset som Månadens Tränare.

Delad pott mellan J-Södra och Giffarna

14 okt 2021
GIF Sundsvall skaffar sig luft ned till tredjeplatsen efter 1–1 borta mot Jönköpings Södra under torsdagskvällen.

Simon Johansson tremålshjälte för VSK

5 okt 2021
I jakten på nytt kontrakt plockade Västerås SK tre viktiga poäng hemma mot GAIS. Samtidigt kryssade Trelleborgs FF och Landskrona BoIS i ett hett Skånederby.

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i september

5 okt 2021
Tre formstarka målskyttar tävlar om priset som Månadens Spelare i Superettan. Samtidigt hittas de nominerade till Månadens Tränare hos GIF Sundsvall, Östers IF och IFK Värnamo.

Delad pott mellan botten och toppen

4 okt 2021
Måndagskvällens matcher i Superettan gav en poäng var för Vasalunds IF, IFK Värnamo, IK Brage och Östers IF.

Akropolis drog längsta strået mot AFC

3 okt 2021
Akropolis IF tar tre viktiga poäng i streckstriden efter att Cesar Weilid avgjort söndagens hemmamöte med AFC Eskilstuna.

IFK Värnamo utökar serieledningen

30 sep 2021
Serieledande IFK Värnamo har sex poäng ned till närmsta lag i tabellen efter torsdagskvällens 3–2-seger hemma mot Västerås SK.

Fjärde raka för Sundsvall

29 sep 2021
Publiken var tillbaka på Superettanarenorna och de fick bland annat se ett sprakande Göteborgsderby och ett GIF Sundsvall som tog sin fjärde raka seger.

Förebyggande arbete för framtida publikmatcher

29 sep 2021
Elitfotbollen gör sig redo att öppna upp läktarna på nytt. Parallellt med det läggs ett visst fokus på det förebyggande arbetet att freda samhället mot framtida virus. – Vi har sedan i somras ett samarbete med Pandemifonden som främjar kunskap och forskning och som förhoppningsvis bidrar till att vi aldrig hamnar i den här situationen igen, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.