IFK Värnamo utökar serieledningen

30 september, 2021 kl 20:56 Serieledande IFK Värnamo har sex poäng ned till närmsta lag i tabellen efter torsdagskvällens 3–2-seger hemma mot Västerås SK.

IFK Värnamo – Västerås SK: 3–2
Oscar Uddenäs fortsatte sin fina form för IFK Värnamo då han från nära håll slog in Oscar Johanssons passning fram till 1–0 på Finnvedsvallen. Rollerna var ombytta bara ett par minuter senare då Uddenäs frispelade Johansson som lade in 2–0 i öppen bur i den 13:e minuten. VSK reducerade genom ett kanonskott från distans av Olle Edlund, men när gästerna fick chansen att kvittera från straffpunkten i slutet av den första halvleken skickade Dusan Jajic bollen hårt över ribban. Istället kunde Christian Moses utöka till 3–1 i den andra halvleken, och trots ett nytt reduceringsmål från Viktor Prodell kunde IFK hålla undan och ta tre poäng i toppen av tabellen.

IK Brage – Vasalunds IF: 3–0
Brage höll nollan för andra matchen i rad när Vasalund kom på besök till ett välfyllt Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Till skillnad från 0–0-matchen borta mot J-Södra senast hade Grönvitt snörat på sig målskorna ikväll och ledde med 2–0 efter sju minuters spel efter strutar av Leonard Pllana och Anton Lundin. Direkt efter halvtidspausen utökade Seth Kanteh Hellberg till 3–0, och trots att Vasalund grävde fram flera fina reduceringschanser blev det matchens sista mål.

AFC Eskilstuna – Östers IF: 1–1
Både AFC och Öster tar varsin poäng strax ovanför streckstriden. Eskilstuna tog ledningen då Ashley Coffey tryckte in en halvvolley i vänstra krysset från straffområdeskanten. Gästernas kvittering gick inte heller av för hackor då Jesper Westermark hoppade högst och placerade in en stark nick fram till 1–1 i den 57:e minuten.

Foto: Bildbyrån

Blytung stopptidsseger för Brage

17 okt 2021
IK Brage klättrar rejält i tabellen efter söndagens bortaseger mot toppaspirerande Norrby IF.

IFK Värnamo fortsätter vinna

16 okt 2021
Nykomlingen IFK Värnamo plockade en ny trea borta mot GAIS och toppar tabellen med fem omgångar kvar att spela.

Linus Hallenius är Månadens Spelare igen

15 okt 2021
GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius plockar hem Månadens Spelare i september, vilket gör att han vinner utmärkelsen för andra månaden i rad. – Min form har varit precis som lagets. Vi har varit starka, då är det lättare att skina individuellt, säger Hallenius.

Henrik Åhnstrand är Månadens Tränare

15 okt 2021
GIF Sundsvall har gått som tåget i Superettan, vann fyra av fem matcher i september och är med i toppstriden på allvar. För lagets fina prestation belönas Henrik Åhnstrand med priset som Månadens Tränare.

Delad pott mellan J-Södra och Giffarna

14 okt 2021
GIF Sundsvall skaffar sig luft ned till tredjeplatsen efter 1–1 borta mot Jönköpings Södra under torsdagskvällen.

Simon Johansson tremålshjälte för VSK

5 okt 2021
I jakten på nytt kontrakt plockade Västerås SK tre viktiga poäng hemma mot GAIS. Samtidigt kryssade Trelleborgs FF och Landskrona BoIS i ett hett Skånederby.

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i september

5 okt 2021
Tre formstarka målskyttar tävlar om priset som Månadens Spelare i Superettan. Samtidigt hittas de nominerade till Månadens Tränare hos GIF Sundsvall, Östers IF och IFK Värnamo.

Delad pott mellan botten och toppen

4 okt 2021
Måndagskvällens matcher i Superettan gav en poäng var för Vasalunds IF, IFK Värnamo, IK Brage och Östers IF.

Akropolis drog längsta strået mot AFC

3 okt 2021
Akropolis IF tar tre viktiga poäng i streckstriden efter att Cesar Weilid avgjort söndagens hemmamöte med AFC Eskilstuna.

IFK Värnamo utökar serieledningen

30 sep 2021
Serieledande IFK Värnamo har sex poäng ned till närmsta lag i tabellen efter torsdagskvällens 3–2-seger hemma mot Västerås SK.

Fjärde raka för Sundsvall

29 sep 2021
Publiken var tillbaka på Superettanarenorna och de fick bland annat se ett sprakande Göteborgsderby och ett GIF Sundsvall som tog sin fjärde raka seger.

Förebyggande arbete för framtida publikmatcher

29 sep 2021
Elitfotbollen gör sig redo att öppna upp läktarna på nytt. Parallellt med det läggs ett visst fokus på det förebyggande arbetet att freda samhället mot framtida virus. – Vi har sedan i somras ett samarbete med Pandemifonden som främjar kunskap och forskning och som förhoppningsvis bidrar till att vi aldrig hamnar i den här situationen igen, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.