IFK Värnamo utökar serieledningen

Serieledande IFK Värnamo har sex poäng ned till närmsta lag i tabellen efter torsdagskvällens 3–2-seger hemma mot Västerås SK.

IFK Värnamo – Västerås SK: 3–2
Oscar Uddenäs fortsatte sin fina form för IFK Värnamo då han från nära håll slog in Oscar Johanssons passning fram till 1–0 på Finnvedsvallen. Rollerna var ombytta bara ett par minuter senare då Uddenäs frispelade Johansson som lade in 2–0 i öppen bur i den 13:e minuten. VSK reducerade genom ett kanonskott från distans av Olle Edlund, men när gästerna fick chansen att kvittera från straffpunkten i slutet av den första halvleken skickade Dusan Jajic bollen hårt över ribban. Istället kunde Christian Moses utöka till 3–1 i den andra halvleken, och trots ett nytt reduceringsmål från Viktor Prodell kunde IFK hålla undan och ta tre poäng i toppen av tabellen.

IK Brage – Vasalunds IF: 3–0
Brage höll nollan för andra matchen i rad när Vasalund kom på besök till ett välfyllt Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Till skillnad från 0–0-matchen borta mot J-Södra senast hade Grönvitt snörat på sig målskorna ikväll och ledde med 2–0 efter sju minuters spel efter strutar av Leonard Pllana och Anton Lundin. Direkt efter halvtidspausen utökade Seth Kanteh Hellberg till 3–0, och trots att Vasalund grävde fram flera fina reduceringschanser blev det matchens sista mål.

AFC Eskilstuna – Östers IF: 1–1
Både AFC och Öster tar varsin poäng strax ovanför streckstriden. Eskilstuna tog ledningen då Ashley Coffey tryckte in en halvvolley i vänstra krysset från straffområdeskanten. Gästernas kvittering gick inte heller av för hackor då Jesper Westermark hoppade högst och placerade in en stark nick fram till 1–1 i den 57:e minuten.