Delad pott på NP3 Arena efter sen kvittering

Helsingborgs IF kom tillbaka i mötet med GIF Sundsvall och ordnade en poäng. Samtidigt kunde Trelleborgs FF säkra tre viktiga poäng hemma mot Östersunds FK.

GIF Sundsvall – Helsingborgs IF: 1–1
I Sundsvall gav Johan Bengtsson hemmalaget ledningen i måndagskvällens möte med Helsingborgs IF. 1–0-målet satte han dit redan i den 17:e minuten. Uppförsbacke direkt för gästande HIF, som därefter fick rikta fokus mot att jaga ett kvitteringsmål. Ett mål som också kom till slut. I den 83:e minuten kunde Oliver Stojanovic Fredin nicka in 1–1-målet. Bortalaget hade dessutom ett gyllene läge för ett ledningsmål i allra sista stund – men matchen slutade oavgjort.

Trelleborgs FF – Östersunds FK: 1–0
På Vångavallen tog Trelleborgs FF på måndagen emot Östersunds FK i Superettans sjunde omgång. Där skulle lagen följas åt under den första halvleken – och likväl hålla tätt. 0–0 var resultatet när halvtidsvisslan ljöd. Men det skulle dock inte dröja länge alls innan den målnollan var spräckt när den andra halvleken väl kom igång. Redan efter knappa två minuters spel kunde Herman Hallberg trycka in 1–0 på en hörna. Ett mål som blev matchens enda. Tre sköna och efterlängtade poäng för Trelleborgs FF.