Nya segrar för topplagen

Degerfors och Halmstad befäste sina platser i toppen av Superettan med nya trepoängare. Samtidigt vann GIF Sundsvall och mötet mellan Dalkurd och J-Södra slutade kryss.

Degerfors IF – Akropolis IF 3-2
Se höjdpunkter.

Ett målrikt möte på Stora Valla slutade som de gjort de flesta gångerna det här året, med Degerforsseger. Akropolis tog visserligen ledningen när Adhavan Rajamohan utnyttjade ett försvarsmisstag, men hemmalaget kom tillbaka direkt. Victor Edvardsen kvitterade fyra minuter efter ledningsmålet, Johan Bertilsson satte en straff tio minuter senare innan Gustav Granath satte trean i den 36:e minuten.

Rajamohan reducerade i den andra halvleken, men Degerfors tog en ny trea och befäster serieledningen.

Dalkurd FF – Jönköpings Södra 1-1

Med 13 minuter kvar av matchen satte Arian Kabashi 1-0 för hemmalaget och det såg ut att räcka till seger. Men J-Södras Eric Omondi kvitterade med ett konstmål i slutminuterna och matchen slutade oavgjort.

Östers IF – Halmstads BK 0-3

Mikael Bomans fantastiska form håller i sig och på nytt var han en viktig del i HBK:s poängplockande. Efter en halvtimmes spel mötte han ett inspel från vänster, vände 180 grader och tryckte in gästernas ledningsmål.

Kvarten in i den andra halvleken satte Sadat Karim 2-0 för gästerna när han tog sin in i straffområdet från höger och hittade det bortre hörnet. Och med tio minuter kvar kom 3-0 när Samuel Kroon satte en straffspark i nät.

GIF Sundsvall – Örgryte IS 4-1

Redan innan tre minuter var spelade satte Pontus Engblom 1-0 för GIF Sundsvall efter att försvaret i ÖIS missat i kommunikationen. Johan Andersson följde upp med att sätta 2-0 bara fyra minuter senare. Gästande ÖIS fick in en snabb reducering när Babacarr Jobe satte en straff i den tionde minuten.

I starten av den andra halvleken nådde Engblom högst på en hörna och nickade in 3-1 till hemmalaget. Skyttekungens 19:e mål för säsongen. 4-1 skulle också komma och det var Johan Blomberg som knoppade in det efter en frispark.