Ny seger och ny nolla för HBK

Rasmus Wiedesheim-Paul satte en straff, Malkolm Nilsson höll nollan och HBK tog tre poäng borta mot Umeå.

Umeå FC – Halmstads BK 0-1
Se höjdpunkter.

Halmstad förlorade med 1-0 mot Trelleborg i premiäromgången av Superettan. Fem matcher senare har man samlat ihop 13 poäng och Malkolm Nilsson har spikat igen målet totalt.

I dagens möte med Umeå FC dröjde det till den andra halvleken innan HBK tog ledningen. Rasmus Wiedesheim-Paul var säker från straffpunkten och satte sitt sjunde mål för säsongen.

AFC Eskilstuna – IK Brage 1-2

IK Brage dominerade bollinnehavet och skapade flest chanser i den första halvleken. Leonard Pllana var närmast att ge gästerna ledningen, men hans avslut träffade ribban och studsade ut. Istället var det hemmalaget som tog ledningen när Brages mittback Mattias Liljestrand gjorde självmål.

En kvart in i den andra halvleken tryckte Brages lagkapten Robbin Sellin iväg en projektil från distans och kvitterade matchen. I slutminuterna gjorde gästerna också 2-1. Noa Williams hoppade in i den 81:a minuten och blev matchhjälte i den 89:e.

Västerås SK – Ljungskile SK 2-1

Jonas Hellgren gav hemmalaget ledningen i den 37:e minuten när han, från nära håll, styrde in en frispark.

Hellgrens ledningsmål såg länge ut att räcka till seger, men med tio minuter kvar kvitterade LSK genom Linus Dahl.

Men VSK fick sista ordet och fem minuter in på tilläggstiden kom segermålet från Douglas Karlberg.