Ny seger gör att SAIK närmar sig toppen

Skövde AIK och Västerås SK lördagsvinnare i Superettan.

Skövde AIK – Trelleborgs FF 3-1
Båda SAIK och TFF slåss om att ta en kvalplats uppåt och tre viktiga poäng stod på spel. Yoann Fellrath gav hemmalaget ledningen innan minuten var spelad på Södermalms IP, men skåningarna kvitterad egenom Felix Hörberg efter 22 minuter. I den andra visade dock nykomlingen Skövde AIK varför man gått så bra i Superettan i år. Jack Cooper Love satte 2-1 efter 67 minuter. Två minuter senare brände han en straff, men 3-1 skulle komma och det var ett annat elfsborgslån som hittade nätet. Kevin Holmén satte trean med tio minuter kvar och fastställde slutresultatet.

Västerås SK – Norrby IF 3-2
I Västerås var det de gästande boråsarna som inledde målskyttet. Alexander Salo satte 1-0 till Norrby redan efter sju minuter, men VSK – som tagit poäng i sex av sina sju senaste matcher – skulle vända på steken. Victor Granath kvitterade och Frederic Nsabiyumva satte 2-1 innan paus. Simon Johansson satte 3-1 med minuten kvar av ordinarie tid innan Jaheem Burke reducerade för Norrby. Men segern gör att VSK gör ett litet miniryck från kvalplatserna där Norrby fortsatt är kvar.

Östers IF – Landskrona BoIS 0-0
I Växjö jagade hemmalaget poäng i jakten på Allsvenskan samtidigt som Landskrona ville närma sig topp fem. En jämn match slutade mållös och lagen delar på poängen.