Ny seger för Sundsvall

GIF Sundsvall reser hem med en 2–0-seger från lördagens bortamatch mot Örgryte IS. Även Jönköpings Södra vann under dagen. Mötet mellan Norrby IF och AFC Eskilstuna tvingades dock skjutas upp.

Örgryte IS – GIF Sundsvall: 0–2
Sundsvall övertar förstaplatsen i Superettan efter lördagens 2–0-seger borta mot Örgryte IS. Linus Hallenius gav gästerna ledningen efter en imponerande soloräd i den andra halvleken. 17-årige inhopparen Johan Bengtsson gjorde sedan sitt fjärde mål för säsongen då han punkterade matchen med ett distinkt högerskott i den 86:e minuten.

Jönköpings Södra – Landskrona BoIS: 3–1
J-Södra tog en efterlängtad seger på Vapenvallen då man åsamkade nykomlingen Landskrona BoIS sin första förlust för säsongen. Eric Johana Omondi gav hemmalaget ledningen på straff i den tolfte minuten innan Robin Book ökade på till 2–0 på stopptid i den första halvleken. Jonathan Asp reducerade från straffpunkten för BoIS, men när Book blev tvåmålsskytt i den 83:e minuten var J-Södras första trepoängare sedan premiäromgången säkrad.

Norrby IF – AFC Eskilstuna: avspark söndag kl. 14.00
Matchen mellan Norrby och AFC Eskilstuna skulle ha haft avspark kl. 13.00 på lördagen men sköts upp på grund av rökutvecklingen från en brand i Borås. Ny avsparkstid är kl. 14.00 på söndag.