Ny poäng för VSK i Svenska Cupen

Västerås SK följde upp förra veckans seger mot Malmö FF med att kryssa borta mot den allsvenska nykomlingen Halmstads BK. För övriga lag från Superettan blev det förluster.

Västerås SK fortsätter plocka poäng i Svenska Cupens gruppspel. Efter tre poäng mot Malmö FF blev det kryss borta mot Halmstads BK idag.

I Landskrona hade BoIS det tufft mot gästande Mjällby. Efter tre minuter hade gästerna tagit ledningen och precis innan paus kom tvåan. Med tio minuter kvar av matchen satte Joel Nilsson 3-0 för Mjällby och det blev också slutresultatet.

AFC Eskilstuna åkte på en ny förlust när AIK blev för tuffa på Friends Arena. Efter 1-4 mot Hammarby förra helgen fick man se sig besegrade med 4-0 idag. Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson gjorde två mål, Henok Goitom ett och Filip Rogic ett.

Efter 1-1 mot Gauthiod för en vecka sedan blev det noll poäng för Helsingborgs IF i mötet med Dalkurd FF. Shakor Tawfeeq satte två mål i första halvleken för Dalkurd. I den andra reducerade Mbo, men närmre än så kom inte HIF.

Akropolis IF skulle mött Östersunds FK idag, men på grund av sjukdom har matchen skjutits upp till onsdag.