Ny derbyseger för Falkenberg mot Varberg

Lördagens tre 16.00-matcher i Superettan slutade med bortasegrar för Falkenbergs FF, Östers IF och IFK Värnamo.

Falkenbergs FF befäste sin position i tabelltoppen och över Hallandskollegan Varbergs BoIS genom att ta sin sjätte raka derbyseger under lördagen.

Efter en mållös första halvlek nickade John Björkengren in 1-0 för FFF i den 68:e matchminuten. Erik Pärsson brände två jättelägen för Falkenberg kort därefter, men i den 79:e minuten skulle han äntligen bli målskytt, om än på ett lite märkligt sätt; Pärsson pressade Matt Pyzdrowski, och när målvakten sparkade ut bollen gick den rakt på Pärsson och in i mål.

Två minuter därefter satte 19-årige Björkengren 3-0 och matchen var vunnen för Falkenberg.

IFK Värnamo lyckades ta revansch på IK Brage för dalalagets sena 3-2-seger i motsvarande möte innan uppehållet, då man efter ett sent mål av Pär Cederqvist reser hem med en 1-0-vinst från Domnarvsvallen.

Brage pressade på för ett ledningsmål under större delen av matchen, och även om Värnamo inte var ofarliga kom målet i den 94:e minuten som en kalldusch i regnet för hemmalaget.

På Borås Arena högg David Johannesson påpassligt på ett misslyckat avslut från anfallskollegan Dragan Kapcevic och satte 1-0 för Östers IF borta mot Norrby IF i den 27:e minuten.

Tio minuter senare tråcklade sig Johannesson in i straffområdet och fick iväg någon form av avslut, som förvisso inte gick i mål men som tillslut hittade Liridon Silka, och mittfältaren kunde relativt enkelt nicka in 2-0, som även visade sig bli slutresultatet.