Nyheter

Chevron
Ny avsparkstid för sista omgången

Ny avsparkstid för sista omgången

Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté har beslutat att göra om i spelschemat för avslutningen av OBOS Damallsvenskan och Superettan. Damallsvenskans sista omgång som skulle ha spelats på fredagen 4 november kommer nu att spelas 12.00 på lördagen 5 november. Avsparken för Superettans sista omgång flyttas därmed till 17.00 samma dag.

Efter att Elitfotboll Dam (EFD) inkommit med en framställan till SvFF om att de önskar flytta tidigare överenskommen avsparkstid för den sista omgången av OBOS Damallsvenskan till lördagen den 5 november 2022 så har klubbarna i Superettan gått med på att flytta sin avsparkstid från 15.00 till 17.00

– Det är klart att vi hjälper till. Det är tråkigt när det blir en krock men Superettanklubbarna har visat förståelse och varit solidariska, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Inför arbetet med spelordningen 2022 förde SvFF en dialog med intresseorganisationerna EFD och SEF för att tillgodose de önskemål som fanns inför säsongen 2022. Den nuvarande spelordningen, däribland speldag i sista omgången, fastställdes utifrån de önskemål som inkom. Efter diskussion mellan supportrar och EFD gällande den sista omgången i OBOS Damallsvenskan så inkom EFD alltså med en framställan om att flytta matcherna till lördag istället.

En sådan flytt innebär att OBOS Damallsvenskan och Superettan avslutas på samma dag, där både IF Brommapojkarnas dam- respektive herrlag spelar hemma på Grimsta IP. Framställan inkluderade därför även en begäran om att avsparkstiden i Superettans sista omgång skulle ändras från 15.00 till 17.00.

Tävlingskommittén konstaterar att samtliga berörda parter är överens om att genomföra flytten i enlighet med EFD:s framställan och ser i övrigt inga hinder mot att en ändring genomförs.  

TK har därför beslutat

att                     flytta omgång 26 i OBOS Damallsvenskan från fredagen den 4 november 2022 18.00 till lördagen den 5 november 2022 12.00 samt 

att                     ändra avsparkstiden i omgång 30 i Superettan den 5 november 2022 från 15.00 till 17.00.

Foto: Bildbyrån

Nyheter