Nyheter

Chevron
Nu finns Bortakortet till försäljning

Nu finns Bortakortet till försäljning

Bortakortet för Superettan 2023 finns nu till försäljning via medlemsklubbarna. Kortet ger ägaren tillträde till sitt lags samtliga bortamatcher under säsongen. Som vanligt gäller det att vara ute i god tid för att få ett kort.

Varje klubb i Superettan och Allsvenskan får 100 Bortakort att sälja till förmånligt pris till sina supportrar så att de kan följa sitt lags samtliga matcher även på bortaplan. 

Många klubbar säger att intresset är så stort att de kan sälja betydligt fler Bortakort. 

– Bortakortet ger fotbollsälskarna ett reducerat pris men framförallt ger det supportrarna den uppskattning de förtjänar, menar Lena Gustafson Wiberg, SLO i Djurgården och delaktig i framtagandet av Bortakortet.

Syftet med Bortakortet är att ge ett bra pris för alla trogna som reser land och rike runt för att se sitt favoritlag. För 1000 kronor, i snitt 67 kronor per match, ser den som har Bortakortet alla sitt lags matcher på bortaplan i Allsvenskan och för 800 kronor (53 kronor i snitt) ser man matcherna i Superettan. Kortet administreras och säljs av respektive klubb i Allsvenskan och Superettan.

Klubbarna behåller själva 50% av sin försäljning av Bortakortet. De andra 50% betalas in till Svensk Elitfotboll som sedan fördelar intäkterna jämnt mellan klubbarna i respektive liga.

 Fakta Bortakortet:
· För 800 kronor ser du samtliga 15 av ditt lags bortamatcher på plats (53 kronor i snitt per match) i Superettan och för 1 000 kronor ser man matcherna i Allsvenskan (67 kronor per match i snitt).

· Klubbarna i Superettan och Allsvenskan säljer 100 Bortakort vardera

Foto: Bildbyrån