Norrby tog tredje raka segern

Två mål första halvtimmen på Olympia i Helsingborg säkrade tre poäng och tredje raka segern för Norrby IF.

Eftersom Helsingborgs IF:s Andreas Granqvist igår blev uttagen i EM-truppen flyttades fem av lagets matcher i Superettan. Mötet med Norrby i omgång 10 flyttades fram till idag och det var Boråsarna som plockade med sig tre poäng hem.

Ett virrigt HIF-försvar, utan Andras Granqvist på planen, gav Dijan Vukojevic chansen att placera in gästernas ledningsmål redan efter 13 minuters spel. Hemmalaget skapade efter det flera fina chanser framåt, men Norrby höll tätt och i den 26:e minuten bjöds man på ytterligare ett mål. Deniz Yaldir skyfflade iväg ett högt avslut från distans och Anders Lindegaard i hemmamålet misslyckades att få kontroll på bollen och styrde istället in den i eget mål.

0-2 på resultattavlan inför den andra halvleken och Helsingborg inledde offensivt. Åtta minuter hade gått när Max Svensson fick en fin chans, men han träffade stolpen och bollen studsade ut.

Med drygt 20 minuter kvar att spela blev läget än värre för HIF, när Bödvar Bödvarsson drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen.

Norrby höll undan och säkrade sin tredje raka seger i Superettan. De tre poängen innebär att man är uppe på 13 pinnar och ligger på andraplats i tabellen.