Norrby skrällde på Gamla Ullevi – Öster tog ny seger

Efter en succévår har Örgryte det tyngre i Superettan under sommaren. Under lördagskvällen vann gästande Norrby med 2-1 och Göteborgslaget missade chansen att ta sig tillbaka in i topp 3. I Gävle fick hemmalaget Gefle se sig besegrade i en målglad historia, gästande Öster vann med 4-2.

Kvällens första mål på Gamla Ullevi kvalar in som ett av säsongens finaste i Superettan. Norrby slog en hörna som nickades bort, men på den höga nickrensningen drog Jonathan Azulay till med en vänstervolley som bildade en strut av målnätet.

Norrby fortsatte sedan att spela bra mot ett Örgryte som aldrig riktigt fick igång sitt spel, och precis innan halvtid var det dags för ett bortamål igen. Adam Ericsson fick bollen strax utanför straffområdet och skruvade snyggt in ett lågt skott vid den bortre stolpen.

I den andra halvleken tog Örgryte över matchbilden men nådde inte hela vägen fram. Jacob Ericssons kvittering i den 57:e minuten ingav hopp men ett lågt stående Norrby kunde slå ifrån sig i resten av halvleken.

Örgryte är nu fyra i Superettan medan Norrby får lite andrum ned till de negativa kvalplatserna.

På Gavlevallen i Gävle blev det målrikt då gästande Öster dominerade matchen. 1-0-målet kom tidigt genom en enkel nick av han som en gång kallats ”Super-Dragan” av Geflefansen; nämligen Dragan Kapcevic.

Simon Helg utökade sedan till 2-0, även det på nick, innan Jesper Florén reducerade på en frisparksretur. Innan halvtid gjord Öster mål igen genom Mattias Pavic och trots en reducering av Anton Kralj i den andra halvleken så kom Gefle aldrig närmare. Matchen slutade 4-2 till Öster.

Gefle är kvar på nedflyttningsplats i tabellen medan Öster lyfter mot den övre halvan.