Nyheter

Chevron
Norrby och Frej förlorade mot allsvenskt motstånd

Norrby och Frej förlorade mot allsvenskt motstånd

Marcus Översjö gjorde debut som assisterande tränare mot BK Häcken i årets första träningsmatch. IK Frej Täby mötte sin samarbetsklubb Hammarby.

Inför mötet med BK Häcken var Marcus Översjö peppad. Med flera starka nyförvärv finns det anledning att tro att Norrby har högre mål än tidigare år.

– Det känns bra. Vi har fått ihop en mycket stark trupp där det är hård konkurrens bland platserna. Nu gäller det bara för oss i ledarstaben att förädla det. Att vi spikat truppen redan nu är också något som känns oerhört positivt, sade han till Norrbys hemsida.

Men mötet med allsvenska BK Häcken slutade med 2-1–seger för Getingarna. Johan Hammar nickade in en hörna i den första halvleken innan Viktor Lundberg fyllde på med 2-0 från straffpunkten i den andra. 17-årige Adam Stenlund reducerade med tio minuter kvar, men närmre än så kom inte boråsarna.

Mohammed Ali Khan, Norrbys huvudtränare, var trots förlusten nöjd med resultatet.

– Att förlora mot ett Häcken, som i stort sett bara spelade med ordinarie spelare från sitt A-lag, känns ändå helt okej. Självklart är det aldrig kul att förlora fotbollsmatcher. Men prestationsmässigt genomför vi en bra match och det var en fin värdemätare för oss, säger han till klubbens hemsida.

På Vikingavallen förlorade IK Frej Täby mot Hammarby. Inför säsongen fördjupade klubbarna sitt samarbete och de märktes bland målskyttarna. När Bajen gjorde 3-0 var det Marcus Degerlund som gjorde målet. Degerlund var så sent som förra säsongen utlånad till Frej. När hemmalaget sedan reducerade var det den nyligen, från Hammarby, inlånade yttermittfältaren André Alsanati som målade.

Nästa helg drar träningsmatchandet igång ordentligt för de flesta av Superettanklubbarna.

FOTO: Bildbyrån