Nyheter

Chevron
Nominerade till Månadens Tränare i april

Nominerade till Månadens Tränare i april

Ettan Östers IF, tvåan Östersunds FK och trean GAIS har fått sina tränare nominerade till Månadens Tränare i Superettan i april.

Magnus Powell, Östersunds FK
Ett sammansvetsat Östersunds FK har inlett säsongen med resultat som tyder på att det inte kommer bli någon bottenstrid för laget i år. ÖFK är obesegrade efter en aprilmånad som avslutades med en 1–0-seger borta mot Östers IF, trots en man mindre i över en halvlek.

Srdjan Tufegdzic, Östers IF
Östers IF fick en stärkande start på säsongen med en sen 1–0-seger borta mot Helsingborgs IF. Sedan har laget öst in och hämtat trepoängare mot Trelleborgs FF, AFC Eskilstuna och GIF Sundsvall. 1–0-förlusten mot Östersund, i en match som Öster dominerade, blev ett bittert slut på april, men serieledningen är intakt.

Fredrik Holmberg, GAIS
Nykomlingen GAIS ser inte ut som en nykomling. Mycket är Fredrik Holmbergs förtjänst. Han har byggt vidare på en framgångsrik fjolårssäsong, och laget har visat upp ett mångsidigt anfallsspel i återkomsten. April inleddes med kryss i Östersund innan segrar mot IK Brage, Utsiktens BK och Landskrona BoIS följde.

Rösta på din favorit.

Månadens Tränare i Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens Tränare kommer att utses sex gånger i år. I juryn sitter 16 lagkaptener eller huvudtränare, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. 

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Göran Bolin (Sportbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)