Nyheter

Chevron
Nominerade till Månadens Spelare och Tränare

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare

Hallenius, Vukojevic och Pllana kan vinna priset som Månadens Spelare. Samtidigt tävlar topptrions tränare om Månadens Tränare-priset.

Nominerade till Månadens Spelare i augusti:

Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Hallenius har smällt in fem mål under en augustimånad där GIF Sundsvall närmat sig toppen. Efter oavgjort mot IK Brage och Falkenbergs FF har det blivit två raka segrar och där har Hallenius varit tungan på vågen.

Dijan Vukojevic, Norrby IF
Boråslagets augusti har varit tung. Bara en seger, men tre oavgjorda har gjort att man ändå fortsatt är med i toppstriden. Dijan Vukojevic fina säsong håller dock i sig. På fem matcher har han satt fyra mål och nu leder han skytteligan med sina tio baljor.

Leonard Pllana, IK Brage
Fyra mål i augusti har även Leonard Pllana gjort. Brage har varit med i ett gäng målfester (två gånger 3-3 och en 3-2–seger) och där har Pllana hittat nätet. Laget är just nu på kvalplats och Pllana blir viktig i jakten på nytt kontrakt.

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT

Nominerade till Månadens Tränare i augusti:

Robin Asterhed/Jonas Thern, IFK Värnamo
Firma Asterhed/Thern fortsätter att leverera. Nykomlingen IFK Värnamo toppar fortsatt Superettan efter en augustimånad med tre segrar, en oavgjord och en förlust. Det fina försvarsspelet är nyckeln och på 18 matcher har man bara släppt in tolv mål.

Jörgen Lennartsson, Helsingborgs IF
Helsingborgs IF har vaknat och efter fyra segrar och en oavgjord är man tvåa i Superettan. Sex olika målskyttar i augusti visar på bra bredd inför fortsättningen av säsongen.  

Kristian Haynes, Trelleborgs FF
Haynes TFF hakar också på i toppen. Trea just nu efter två segrar i augusti och ett lag som ser ut att vara med och kämpa om topplaceringar hela hösten. 

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

FOTON: Bildbyrån