Nyheter

Chevron
Nominerade till Månadens Spelare i maj

Nominerade till Månadens Spelare i maj

Sommaruppehållet är här och det är dags att dela ut årets andra Månadens Spelare-pris. Skytteligaledaren och ett etablerat mittbackspar är nominerade.

Joseph Baffo, Halmstads BK
Mittbacken gjorde tre mål i maj när HBK tog 16 av 18 möjliga poäng och klev upp i tabelltopp. De tre målen gör att Baffo är uppe på fyra sammanlagt och är åtta i skytteligan tillsammans med lagkamraterna Alexander Johansson och Mikael Boman.

Andreas Johansson, Halmstads BK
Lagkapten Andreas Johansson fortsätter styra och ställa i HBK:s backlinje. 40-åringen var med och hjälpte laget till fem segrar och ett kryss i maj och såg till att Halmstads BK firar sommaruppehåll som serieledare.

Amar Muhsin, AFC Eskilstuna
Muhsin är nominerad för andra månaden i rad och det är fullt förståeligt. Efter fyra mål i april fyllde AFC-anfallaren på med fem nya i maj. Han toppar skytteligan i Superettan och målen som stack ut mest i maj var de två han gjorde mot Västerås SK i den sjätte omgången. Med 20 minuter kvar ledde VSK med 2–0. Först reducerade AFC med kvarten kvar och i den 80:e minuten kvitterade Muhsin med sitt första för dagen. Tre minuter senare gjorde han sitt andra. Däremellan hade Andre Alsanti satte trean och AFC vann till slut med 5–2.

Rösta på din favorit.

Månadens Spelare i Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens Spelare kommer att utses sex gånger i år. I juryn sitter 16 lagkaptener eller huvudtränare, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. 

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränare, Ramin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Johan Arneng (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Fredrik Jonsson (Hallandsposten), Göran Bolin(Sportbladet), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Perra Johnsson (Sveriges Radio Uppland), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson(Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Raul Valencia Lopez(Unibet), Thomas Hasselgren (SEF), Viktor Tjernström (Unibet)