Nilsson Säfqvist fixade HBK:s kvittering

Tidiga mål, sena mål och en målvaktsbalja. Det var en händelserik lördag i Superettan.

IK Brage – Norrby IF 2-1
Den första halvleken slutade mållös trots att hemmalaget fick en gyllene chans att ta ledningen. Andre Reinholdsson missade dock straffen laget fått. Reinholdsson skulle dock få sin revansch. Sex minuter in i den andra halvleken var det han som gav hemmalaget ledningen. Och bara fem minuter senare kom 2-0 genom Johan Arvidsson. Norrby reducerade visserligen efter en timmas spel, men Brage höll undan och plockade tre nya poäng. Lagets sjunde raka match i Superettan utan förlust.

Trelleborgs FF – Landskrona BoIS 1-1
Gästerna fick mot segern i Skånederbyt efter Erik Pärssons ledningsmål efter 67 minuter. Men som så många gånger förr höll sig Isak Jönsson framme i slutminuterna och fixade en pinne till TFF.

Östers IF – Jönköpings Södra 2-0
I Smålandsderbyt var hemmalaget starkast. Rutinerade Jesper Westermark satte ledningsmålet redan efter sju minuter. På tilläggsatid i den andra halvleken kom sedan spiken i kistan när Isak Magnusson satte tvåan. Segern gör att Öster är trea i tabellen och att J-Södra är kvar på kvalplats.

Västerås SK – Halmstads BK 2-2
VSK inledde i en rasande fart och hade 2-0 redan innan tio minuter var spelade. Man försvarade sig sedan bra och när klockan passerade 90 minuter hade man fortfarande en 2-0–ledning. Men då vaknade topplaget HBK. Först reducerade inbytte Mikael Boman i den 92:a minuten och bara minuten senare fick Halmstad en hörna. Målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist lämnade sin planhalva för att hjälpa till i offensivt straffområde. Och det gjorde han helt rätt i. Tot Wikströms hörna nådde burväktarens panna och bollen studsade i nät för 2-2. Vars en pinne och HBK toppar tabellen.

AFC Eskilstuna – Östersunds FK 4-1
AFC Eskilstuna gick som tåget i inledningen av Superettansäsongen, men fyra förluster på de fem senaste innebär att laget fallit i tabellen. Nu kom en efterlängtad seger när Östersund besegrades på Tunavallen. Amar Mushin gjorde sitt sjunde och åttonde mål för säsongen och däremellan hann både Abdelkarim Chaouche och och Andre Alsanati göra sina tredje för säsongen. ÖFK Reducerade, men det blev den femte förlusten på de sex senaste för laget.