Nikolic matchvinnare i i J-Södras vinst mot Giffarna

Lördagen inleddes med en uddamålsvinst för J-södra hemma på Stadsparksvallen mot Giffarna.

Jönköpings Södra – GIF Sundsvall: 1-0

Lördagens matcher startade med att J-Södra tog emot GIF Sundsvall hemma på Stadsparksvallen i en målsnål kamp. Det var Marko Nikolic som blev matchens första och enda målskytt i den 52:a minuten. Gästerna gjorde några tappra försök att kvittera men lyckades inte tränga igenom J-Södras försvar. Resultatet stod sig alltså matchen ut och innebar fjärde raka förlusten för Giffarna medan tre poäng var tillräckligt för J-södra att ta sig upp på en fjärdeplats i tabellen.

Västerås SK – Utsiktens BK: 1-0

Det blev en riktigt het tidig seriefinal mellan serieledande Utsikten och tabelltvåan VSK. En tuff fysisk match utspelade sig på plan men det var tillslut tabelltvåan VSK som gick segrande ur kampen. Matchens enda mål kom i den 57:e minuten genom VSK:s Simon Johansson. När Utsiktens Erik Johansson Westermark sedan blev visad det röda kortet i den 67:e minutenfick Utiskten jaga en kvittering med en man mindre på plan. Trots många tilläggsminutrar nådde Utsikten aldrig hela vägen fram. Istället var det de grönvita som tog hem alla tre poäng. Det räcker dessvärre inte för VSK att ta över serieledningen men man har minskat glappet upp till kliken från fem till två poäng.

Örgryte IS – Helsingborgs IF: 1-2

På Gamla Ullevi tog ÖIS emot Helsingborg och fick se de tre poängen glida dem ur händerna ner till Skåne. För matchens första mål kom från hemmalagets Hady Saleh Karim och första halvlek var det ÖIS som visde på styrka. Men i andra halvlek fick de se ett helt annat HIF kliva ut på plan och ta kommando. Kvitteringen kom i den 63:e minuten genom Amar Mushin och när samma Mushin återigen hittade nätet tio minuter senare fastställde han slutresultatet till 2-1. Örgryte åkte därmed på sin fjärde raka förlust medan HIF tog sin tredje raka vinst.

Östersunds FK – Landskrona BoIS: 4-1

Efter en lång och tuff period tog ÖFK på lördagen sin andra vinst på de tre senaste omgångarna. Och det var specifikt under en tiominutersperiod i den andra halvleken som man förseglade matchen. Gästande Landskrona kom inte riktigt upp i sin högsta nivå, trots ett par bra chanser lyckas man inte kontrollera matchen. Simon Karlsson Grasch blev matchvinnare med sina två mål, Malcolm Stolt och Mansour Sinyan skrev också in sig själva i målprotokollet för ÖFK innan 67 minuter var spelade. Landskronas reduceringsmål i minut 75 gjordes av Ousmane Diawara.