Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Vill hjälpa Frej till sin bästa placering”

Nedräkning: ”Vill hjälpa Frej till sin bästa placering”

IK Frej Täby har hängt kvar i Superettan sedan uppflyttningen 2014. I år hoppas återvändande Amadou Jawo att laget kan ta nästa steg.
– Jag vill hjälpa Frej att komma till sin bästa placering i Superettan, och i och med det någonsin, säger den rutinerade anfallaren.

Roberth Björknesjö tog över huvudtränaransvaret i IK Frej Täby mitt under förra säsongen då Bartosz Grzelak gick vidare i karriären till AIK:s ledarstab. Efter en tung vår ryckte man upp sig under andra halvan av säsongen, men det slutade ändå med ett nervkittlande kval mot Akropolis IF – ett kval Frej gick segrande ur på bortamål.

Förra årets 14:e-placering i Superettan tangerar klubbens näst högsta placering någonsin. 10:e-platsen 2016 är rekordnoteringen som den efterlängtade återvändaren Amadou Jawo hoppas att man kan bräcka i år.

– Jag började här, och nu är jag tillbaka. Matchtröjan har väl blivit snyggare sedan jag hade på mig den senast, annars är det mycket som är sig likt! Jag vill hjälpa Frej att komma till sin bästa placering i Superettan, och i och med det någonsin, berättar Jawo i en intervju med FrejTV.

– Senast jag var här låg Frej i division 4, man tyckte att det var häftigt när man fick komma och vara bollkalle och kolla på matcherna. Och nu kan jag vara med och hjälpa Frej att ta den bästa placeringen Frej haft någonsin, det tycker jag är minst lika häftigt, säger Amadou Jawo.

Jawo är en av tre spelare som anslutit från Djurgården i år. Marcus Hansson, som omgående fick lagkaptensbindeln, och Joseph Ceesay, inlånad även ifjol, är de två andra. Även från IF Brommapojkarna har Frej hämtat tre spelare, där anfallaren Luca Gerbino Polo ska ge laget ytterligare tyngd framåt i år.

Innan Jawos ankomst kommenterade backen Philip Wiström lagets offensiva styrka efter en 4-1-seger mot Hammarby i en träningsmatch:

– När vi har så bra forwards som vi har, Nsima Peter och Luca Gerbino Polo, vet vi att det kommer bli mål. Om vi gör rätt saker kan vi slå de bästa lagen, kommenterade Wiström enligt Norrortssporten.se.

Placering 2017:
Slutade på 14:e plats i Superettan, kvalade sig kvar

Spelare in: Victor Fors, Amadeus Sögaard, Luca Gerbino Polo, David Zlotnik, Joseph Ceesay, Marcus Hansson, Martin Falkeborn, Konstantinos Stavrothanasopoulos, Hampus Elgan, Andreas Bellander och Amadou Jawo

Spelare ut: Dida Rashidi, Admir Catovic, Yonathan Getachew, Noi Olafsson, Ruben Åhman, Oliver Kilic, Danilo Kuzmanovic, Lukas Sunesson, Franco Karroum och Pontus Åsbrink

Källa övergångar: fotbolltransfers.com