Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Vi vet vad vi kan”

Nedräkning: ”Vi vet vad vi kan”

Landskrona BoIS är tillbaka i Superettan. Med tränaren Agim Sopi inne på sitt tredje år som klubbens tränare har man koll på hur man ska agera på planen.
– Vi har en bra filosofi som vi har byggt under de här två åren, säger Sopi.

Det tog till synes onödigt lång tid för Landskrona BoIS att säkra sin uppflyttning från division 1 till Superettan förra hösten. Man brände matchboll på matchboll men fick till slut fira i den sista omgången då mål av Sadat Karim och Edafe Egbedi låg bakom en avgörande 2-0-seger mot Karlskrona FK.

Både 19-målsskytten Karim och Egbedi finns kvar i truppen i år, något som är genomgående för BoIS inför årets säsong. De flesta spelarna som var med om att spela upp klubben är kvar, även om kuggar som Rasmus Alm (IF Brommapojkarna) och Ivo Vazgec (klubblös) lämnat.

En av de som kritat på i vinter är Monday Samuel, som ansluter från Skåne-kollegan Helsingborgs IF.

– Jag såg ett antal matcher som BoIS spelade förra säsongen och är imponerad över klubben och över lagets och huvudtränaren Agim Sopis prestationer, säger Samuel i en intervju med klubbens webbsida.

– BoIS spelar en attraktiv och effektiv fotboll och jag vill bidra aktivt till att vi blir ännu bättre. Det handlar både om min personliga utveckling och om att BoIS ska ta nästa steg.

Sopis lag gjorde 51 mål på 26 seriematcher förra året, men var ändå än mer imponerande defensivt där det bara blev 18 insläppta. På planen vill man bemästra bollen och anfalla från alla håll och kanter. Resultaten under försäsongen har varit blandade, men Sopi är nöjd med att prestationerna sett bättre och bättre ut.

– Jag är nöjd, det har varit så som jag har tänkt mig. Man vill alltid se mer, men vi har visat att vi har ett bra passningsspel och en bra filosofi som vi har byggt under de här två åren. Vi vet vad vi kan och killarna vet vad de ska göra på planen, säger Agim Sopi enligt hd.se.

Placering 2017:
Slutade 1:a i Division 1 Södra

Spelare in: Monday Samuel, Granit Stagova, Bahrudin Atajic, Jetmir Haliti, Sean Ugo Okoli och Viktor Noring

Spelare ut: Rasmus Alm, Ivo Vazgec, Raslan Al Kurdi, Dino Mesic och Saber Azizi

Källa övergångar: fotbolltransfers.com

Nyheter