Nyheter

Chevron
Nedräkning: Totalrenovering i Varberg

Nedräkning: Totalrenovering i Varberg

Ny sportchef, ny tränare och 17 nyförvärv i vinter. Varbergs BoIS ändrar om nästan allt till 2018.
– Jag anser att vi ska kunna hota alla våra motståndare om vi spelar det spel vi tänkt oss, säger nye tränaren Joakim Persson till hn.se.

Jörgen Wålemark lämnade Varbergs BoIS efter slutet av förra säsongen. Då var det en fyraårig era som tog slut, och på en vinter har nu Varberg ändrat utseende mer än något annat lag i serien.

Kujtim Bala – vänsterbreddare i Dalkurd FF förra säsongen – kom tidigt in som sportchef efter att ha avslutat spelarkarriären. Joakim ”Jocke” Persson tillsattes som ny huvudtränare och Helsingborgs IF-målvakten Matt Pyzdrowski var en av de första värvningarna som gjordes.

– Vi känner att vi har hittat rätt målvakt i rätt ålder. Vi tror att hans erfarenhet kommer vara otroligt viktig för oss nästa år, berättade Bala för Varbergs webbsida där och då, som ett tecken på vad som komma skulle.

Jocke Persson hämtades in från Kristianstad FC, liksom spelarna Albert Ejupi och Nahom Girmai Netabay, och beskrevs av Bala som en talangutvecklande tränare som är van att hantera små medel och förstår sig på den moderna fotbollen.

På planen hoppas Persson kunna skapa ett fartfyllt, tekniskt lag som gärna pressat motståndarna högt vid tillfälle.

– Jag anser att vi ska kunna hota alla våra motståndare om vi spelar det spel vi tänkt oss, säger Persson inför säsongen.

En av två spelare som anslutit från utlandet är ytterbacken Adama Fofana, som kommer från den ghananska klubben Right to Dream. Han är imponerad över det han sett i klubben hittills.

– Mitt mål är såklart att ta Varberg till högstaligan. Det sättet som tränarna vill att vi ska spela tror jag är ganska speciellt för svenska lag – att man verkligen passar bollen och flyttar laget. Så jag tror att om vi tar rätt beslut, så kan vi vinna majoriteten av våra matcher. Det kommer bli ett bra år för oss, säger Fofana till Varbergs webbsida.

Placering 2017:
Slutade 11:a i Superettan

Spelare in: Matt Pyzdrowski, Sebastian Möller, Elmin Nurkic, Albert Ejupi, Nahom Girmai Netabay, Jakob Bergman, Perparim Beqaj, Albin Svensson, Albin Skoglund, Hampus Bohman, Hampus Zackrisson, Eddie Tran, Teddy Bergqvist, Zev Taublieb, Axel Olsson, Adama Fofana och Pontus Almqvist

Spelare ut: Thomas Boakye, Anton Liljenbäck, Peter Dahlberg, Joakim Wulff, Erik Lund, Peter Nyström, Karl Söderström, Pär Asp, Ajsel Kujovic, Christoffer Arvidsson och Eric Nilsson

Källa övergångar: fotbolltransfers.com

Nyheter