Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Ska hitta tillbaka till vårt spel”

Nedräkning: ”Ska hitta tillbaka till vårt spel”

Nemanja Miljanovic ska få AFC Eskilstuna att hitta tillbaka till den offensiva fotboll som tog laget till högsta serien.
– Han är allt klubben står för, sammanfattar AFC:s vd Azad Budak för klubbens webbsida.

AFC Eskilstuna gick upp snabbt men kom tillbaka direkt. Efter ett år i Allsvenskan med två olika tränare hoppas man nu kunna hitta tillbaka till det som gjorde laget så framgångsrikt i Superettan till att börja med.

Nemanja Miljanovic kom först in i klubben som sportchef, men när Michael Jolley lämnade sitt tränaruppdrag fick den förre IF Elfsborg-ledaren ta över som huvudtränare på Tunavallen. Klubbens tidigare sportchef Azad Budak, numera vd, är klar med vad man förväntar sig med Miljanovic vid rodret.

– Först och främst hitta tillbaka till vårt spel, och sedan bygga på det. Samtidigt som vi vill utveckla spelare. Nu jobbar vi lite mer långsiktigt. Han är bra med spelarna, har en bra fotbollsfilosofi, något som speglar oss. Spelar väldigt mycket possession. Han är allt klubben står för, säger Budak till AFC:s webbsida.

Med över ett dussin spelartapp är det, nästan som vanligt, mycket nytt i AFC i år. Mohamed Buya Turay var ett av de stora utropstecknen förra året och nyligen lämnade den kvicke anfallaren för spel i Dalkurd FF. Men AFC har koll på läget: Oke Akpoveta, som öste in mål för IK Frej Täby 2016, blev klar som ersättare från Helsingborgs IF bara en dag senare.

– Med Oke får vi in en etablerad anfallare som vi känner till väldigt väl. Han är en stark spelare som har ett sinne för mål. Dessutom jobbar han hårt för laget och är duktig i boxen. Vi känner oss väldigt nöjda med att vi har kunnat landa honom och han kommer att bidra med mycket, säger Budak till klubbens webbsida.

Ett annat nyförvärv är meriterade italienaren Gianluca Curci, med Serie A-spel i bland annat AS Roma på cv:t. Vid hans presentation tog Budak upp det mer långsiktiga tänket igen.

– Vi tycker det är dags att ha en målvakt på lite längre sikt. Gianluca känner att det är rätt. Han är ute efter ett äventyr, ett projekt och det kommer han att få med oss. Vi vill göra den här resan tillsammans, berättade Azad Budak för afc-eskilstuna.se där och då.

Placering 2017:
Slutade på 16:e plats i Allsvenskan

Spelare in: Anel Rashkaj, Gianluca Curci, Kevin Bisse, Kadir Hodzic, Wellyson, Adnan Kojic, Luka Mijaljevic, Ibrahim Blati Toure, Oke Akpoveta och Mihail Ivanov

Spelare ut:  Daniel Björnquist, Omar Eddahri, Alireza Haghighi, Andrew Fox, Wanderson Melo, Jernade Meade, Simon Alexandersson, Chidi Omeje, Thomas Piermayr, Haris Cirak, Ludvig Öhman, Mauricio Albornoz, Mohamed Buya Turay och Taye Taiwo

Källa övergångar: fotbolltransfers.com

Nyheter