Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Riktigt ungt men spännande lag”

Nedräkning: ”Riktigt ungt men spännande lag”

Flera rutinerade spelare har lämnat Gefle IF, men trebackslinjen finns kvar och en ungdomlig entusiasm spirar på Gavlevallen.
– Det är ett ungt lag, riktigt ungt. Men ett spännande lag också, säger nyförvärvet Netan Sansara.

Fjolåret var turbulent för Gefle IF. Poya Asbaghi kom in mitt under säsongen och räddade laget från en ödesdiger andra nedflyttning på två år med sin tekniskt inriktade och taktiskt annorlunda fotboll. 4-4-2-Gefle spelade plötsligt 3-4-3 och nyförvärvet Bajram Ajeti öste in mål.

Nu finns varken Asbaghi eller Ajeti kvar – båda har anslutit till allsvenska lag. Dessutom har rutinerade pjäser som Jens Portin och Rene Makondele lämnat klubben och i år har GIF en av Superettans allra yngsta trupper.

– Det är ett ungt lag, riktigt ungt. Men ett spännande lag också. Jag känner att det blir intressant att vara med om utvecklingen, jag har ju ett tvåårskontrakt, konstaterar nyförvärvet Netan Sansara för Gefle Dagblad.

Sansara är med sina 28 år en av de klart äldsta i truppen, där bara han, Jonas Lantto (30), Jesper Florén (27) och målvakten August Strömberg (26) är över 25. 24-årige Erik Törnros gör en efterlängtad comeback i Gefle och anfallaren ser fram emot att ge tillbaka till sin moderklubb.

– Det räckte för mig att de var intresserade av mig och ville se mina tjänster i Gefle IF igen, för mig var det mer än nödvändigt. Jag har alltid velat spela i Gefle IF igen. Jag var inte riktigt nöjd med min sista tid där, jag ville inte avsluta så i min moderklubb, som jag spelat i sedan jag var sex år, säger Törnros i Geflepodden #48.

– Jag vill verkligen vara en förebild för alla ungdomar i Gefle IF och vara ledaren ute på planen som verkligen krigar för Gefle IF.

Sansara och Törnros är två av blott tre nyförvärv (Anton Kralj var inlånad även förra året) så här långt inför säsongen. Det är med andra ord många spelare i dagens trupp som var med och räddade laget kvar förra hösten, och högerbreddaren Piotr Johansson tror att det kan bli avgörande i år när man fortsätter att utvecklas under nye tränaren Johan Mjällby.

– Mackan (Marcus Bengtsson, assisterande tränare) var ju med i höstas och vill ta efter mycket grejer från förra året. Sedan har vi en ny huvudtränare som har sista ordet, och han har egna idéer. Största skillnaden det här året är att vi mer kommer spela med två centrala anfallare, säger Johansson i Geflepodden #52.

– Vi har många spelare kvar från förra året och vet exakt hur vi vill spela. Vi ska bara fortsätta med det vi gör.Jag är säker på att detta kommer bli hur bra som helst, säger Piotr Johansson.

Placering 2017:
Slutade 12:a i Superettan

Spelare in: Anton Kralj, Netan Sansara, Erik Törnros och Fitim Kastrati

Spelare ut: Anton Lans, Martin Rauschenberg, Bajram Ajeti, Rene Makondele, Jens Portin, Andreas Andersson och Deniz Hümmet

Källa övergångar: fotbolltransfers.com