Nyheter

Chevron
Nedräkning: Positiv anda i föryngrat Degerfors

Nedräkning: Positiv anda i föryngrat Degerfors

Det har varit stor ruljans på spelarsidan i Degerfors IF i vinter. Men starten på året har varit positiv för ett av få lag som gjorde stabila mittensäsonger i Superettan förra säsongen.
– Försäsongen har väl varit kanske till och med bättre än förväntat med tanke på föryngringen av truppen, säger tränaren Stefan Jacobsson.

Degerfors IF lyckades undvika den djupa bottenstriden i Superettan ifjol. Samtidigt var man dock inte riktigt med i kampen om uppflyttning, utan landade till sist på en stabil åttondeplats.

På vägen lyckades man bjuda publiken på fin fotboll, men tongivande spelare som Sebastian Ohlsson och Mihlali Mayambela är inte kvar i klubben i år. Totalt har elva spelare som var kontrakterade 2017 lämnat inför 2018, och åtta spelare har anslutit till laget. På ledarnivå är det desto större kontinuitet då Stefan Jacobsson går in på sin andra hela säsong som tränare för DIF.

– Försäsongen har väl varit kanske till och med bättre än förväntat med tanke på föryngringen av truppen och den ganska stora spelaromsättningen som det trots allt blev. Vi har egentligen presterat bra hela tiden och gjort bra resultat också, säger Jacobsson till Degerfors webbsida.

– Egentligen är det bara plumpen mot Djurgården, annars är det bara två förluster hittills, mot Djurgården och mot Örebro. Men vi får ändå vara nöjda med tanke på att det blåst lite motvind och då tänker jag på att Jonas Olssons skada inte har läkt så som vi hade tänkt oss, lika så med Erik Lindell och Christos Gravius skador som också har blivit långvariga, säger Jacobsson.

Även om många spelare lämnat är stora delar av startelvan intakt från ifjol. Man vet hur man vill agera på planen och Jacobsson är inte orolig för premiärmatchen borta mot Östers IF. På lördag väntar genrep mot Husqvarna FF på hemmaplan.

– Vi har ändå jobbat så pass länge med processen under året så att vi är ganska klara på hur vi vill agera och hur vi ska köra våran match när vi väl åker ner till Öster och Växjö. Självklart vill man ha så mycket som möjligt färdigt med tilltänkta startspelare på plats i sista matchen före serien.

– Vi får se hur det blir med det, det är så som det är under hela säsongen, man får arbeta med de spelare som är tillgängliga, säger Stefan Jacobsson.

Placering 2017:
Slutade 8:a i Superettan

Spelare in: Erik Lindell, Alan Asaad, Kevin Wright, Andreas Jernarp, Christos Gravius, Ismael Diawara, Erik Björndahl och Viktor Götesson

Spelare ut: Emil Johansson, Andreas Holmberg, Tobias Solberg, Hampus Zackrisson, Erik Sachs, Jesse Öst, Kevin Gustavsson Stolpe, Sebastian Ohlsson, Oscar Klasson, Shpetim Hasani och Govend Haidar

Källa övergångar: fotbolltransfers.com