Nyheter

Chevron
Nedräkning: Jönköpings Södra laddar om

Nedräkning: Jönköpings Södra laddar om

Med ny tränare och många nya spelare tar sig nedflyttade Jönköpings Södra an Superettan.
– Man måste förstå att vi inte är ett Allsvenskt lag just nu, säger nye backen Erik Moberg.

Jimmy Thelin var med om att bygga upp det Jönköpings Södra som överträffat de flestas förväntningar under de senaste åren. Förra säsongen trillade man dock ur Allsvenskan, och i år börjar man om i Superettan med Jörgen Wålemark som ny tränare.

– Det är en väldigt tuff serie så det gäller att förstå hur svårt det är och vara ödmjuka inför den uppgiften. Man måste förstå att vi inte är ett Allsvenskt lag just nu och vara ödmjuka inför att Superettan är en svår serie där vi måste se till att vara på topp. Det krävs riktigt hårt jobb, säger nyförvärvet Erik Moberg ill J-Södras webbsida.

Trots en stor spelaromsättning finns det fortfarande gott om profiler kvar på Stadsparksvallen. Lagkaptenen Tommy Thelin stannar, liksom mångåriga J-Södratjänare som Tom Siwe, Fredric Fendrich, Daryl Smylie Joakim Karlsson och Johan Svensson.

– Sådan är ju fotbollen. Spelar och ledare kommer och går. Det viktigaste är att föreningen bygger en kultur som man hela tiden för vidare. Föreningen är så mycket större än oss spelare och den kommer leva vidare långt efter att vi har slutat spela. Det är viktigt att bygga den kulturen och vara bestämd i vad man vill åstadkomma, säger Tommy Thelin till jonkopingssodra.se.

Med hittills elva nyförvärv kommer det ändå att ta ett tag för laget att sätta sig, men Thelin är säker på att truppens starka kärna kan hjälpa den processen.

– Som det har varit länge så har vi en så pass bra stomme så vi delar på det ansvaret väldigt bra. Siwe, Fidde, Jeppe Smylie och vi som har varit med länge hjälper till och drar det lasset tillsammans. Det finns många duktiga ledare som hjälper till.

– Samtidigt så ska vi ju hjälpa de nya in i kulturen som vi har i föreningen och visa alla hur vi ska uppföra oss både på och utanför planen. Att göra det själv hade blivit svårt så det är mycket hjälp att vi har flera i föreningen som varit med länge och bidrar med det, säger Tommy Thelin.

Placering 2017:
Slutade på 14:e i Allsvenskan, föll i kvalet

Spelare in: Amir Al-Ammari, Peter Gwargis, Axel Lindahl, Frank Pettersson, Anton Liljenbäck, Carljohan Eriksson, Erik Moberg, Ahmad Gero, Sebastian Crona, Jakob Orlov och Marcus Johansson

Spelare ut: Dzeins Kozica, Stefan Karlsson, André Calisir, Evgeny Kobozev, Alex Portillo, Fran Marmolejo, Stian Aasmundsen, Simon Dimitrijevic, Robert Gojani och Jonathan Tamimi

Källa övergångar: fotbolltransfers.com

Nyheter