Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Hoppas vi kan vara med där uppe”

Nedräkning: ”Hoppas vi kan vara med där uppe”

Bosko Orovic kom in och räddade GAIS undan kval förra säsongen. I år är det mer hans skapelse som går ut på planen.
– Det blev en Grönsvart återkomst på grund av Bosko Orovic, säger återvändande Jonas Lindberg.

Det kunde ha varit över redan innan det började. Precis efter att Bosko Orovic utsetts till ny tränare i favoritklubben GAIS var han med om en trafikolycka, men det blev inte allvarligare än att han sågs träna laget på kryckor under hösten.

GAIS plockade uddamålsseger på uddamålsseger, framför allt efter hörnmål av lagkaptenen Calle Nyström, och landade till slut på en nionde plats i serien. I år imponerade man stort i Svenska Cupens gruppspel där man gjorde flest mål av alla, varav fem kom från nyförvärvet Edin Hamidovic. Den förre Husqvarna FF-anfallaren har ett tydligt svar på frågan varför det blev GAIS 2018.

– Dels var det Bosko och sen var det ett projekt som tilltalade mig. Vi har ett jättebra kollektiv där alla förstår sina roller. Vi har en rolig spelfilosofi där det också krävs väldigt mycket, berättade Hamidovic för fotbollskanalen.se.

Klubben har gjort många värvningar i vinter – bland annat fyra stycken från Orovics förra klubb Utsiktens BK – och ett av de största nyförvärven är Jonas Lindberg, som bland annat gjorde 2,5 år i GAIS innan han lämnade för spel i norska ligan.

– Det blev en Grönsvart återkomst på grund av Bosko Orovic. Han övertygade mig om att det kommer bli ett bra år med fint spel och det känns jättebra, säger Lindberg till GAIS Klubb-TV.

– Det känns bra, vi har en bra grupp, sedan är det svårt att veta vad som händer. Men GAIS ska vara i Allsvenskan och det är bara att hoppas att vi kan vara med där uppe och slåss om de platserna. Och om vi inte går upp i år får vi hoppas att vi gör det året efter, men jag tror att vi har en stor chans, säger Jonas Lindberg.

Placering 2017:
Slutade 9:a i Superettan

Spelare in: Stefan Ilic, Marcus Bergholtz, Jesper Westermark, Niklas Olsson, Allan Mohideen, Andreas Östling, Edin Hamidovic, Junes Barny, Alexander Nadj och Jonas Lindberg

Spelare ut: Jesper Johansson, James Sinclair, Dardan Rexhepi, Dan Keat, Mattias Kano, Pascal Olsson, Andreas Peterson, Luka Mijaljevic, Mavroudis Bougaidis, Simon Silverholt, Sebastian Möller, Anton Wede, Otto Martler och Tobias Johansson

Källa övergångar: fotbolltransfers.com

Nyheter