Nyheter

Chevron
Nedräkning: HIF topptippat överallt

Nedräkning: HIF topptippat överallt

I år ska Helsingborgs IF kunna skörda frukterna av det man sådde under fjolåret.
– Nu känner vi väl att vi kan gå från förändring till att mer skruva på det vi har, säger tränaren Per-Ola Ljung.

Helsingborgs IF är tippade som seriesegrare av tränarna, media och Svenska Spel inför Superettan 2018. En obesegrad försäsong, som avslutades med en 3-1-seger borta mot AIK, hjälpte inte direkt till för att sänka förväntningarna på laget.

HIF-ikonen Per-Ola Ljung går in på sin andra säsong som lagets tränare, med lika uppskattade Christoffer Andersson vid sin sida. Förra året blev inte vad klhoppats på efter nedflyttningen från Allsvenskan, men nu känner man att man byggt en grund att bygga vidare på.

– Vi har gått från en organisation där vi behövde förändra väldigt mycket, både vilka som jobbade och hur vi jobbade. Nu har vi väl hittat en hel del. Vi jobbade hårt förra året och nu känner vi väl att vi kan gå från förändring till att mer skruva på det vi har, säger Ljung i en intervju med hif.se.

Och skruva har man gjort. Många spelare har lämnat och ett gäng nya starka namn har anslutit.

– Vi har haft mycket nytt. Vi har många nya spelare. Det har varit mycket tatkiskt jobb på träningarna. Reine har gjort ett stort jobb med taktiska genomgångar i teori, där vi har kunnat snäppa upp lite jämfört med hur vi har jobbat innan.

Chrisse har hakat på med teori och den biten blir ännu viktigare när man har en spelartrupp med många nya spelare, så det har fungerat jättebra, säger Ljung.

Det allra största namnet finns dock inte med just nu utan ansluter till sommaren då Sveriges lagkapten Andreas Granqvist kommer hem efter en lång utlandskarriär, senast i ryska FK Krasnodar.

– Jobbet under våren måste vi göra själva. Men gör vi det, och han kommer… det kan bli kul, konstaterar Per-Ola Ljung.

Placering 2017:
Slutade 7:a i Superettan

Spelare in: Mohammed Abubakari, Mamudo Moro, Andri Runar Bjarnason, Fredrik Liverstam, Anders Randrup och Andreas Granqvist (ansluter i sommar)

Spelare ut: Peter Larsson, Matt Pyzdrowski, Viktor Ljung, Martin Christensen, Jonatan Olsson, Jesper Lange, Edwin Gyimah, Monday Samuel, Bradley Ralani, Felix Bindelöv, Oke Akpoveta och Alexander Achinioti Jönsson

Källa övergångar: fotbolltransfers.com

Nyheter