Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Här blir det fart”

Nedräkning: ”Här blir det fart”

Succésäsong som nykomling ifjol, men mycket har ändrats i Östers IF till i år. Nye tränaren Christian Järdler vill dock fortsätta bjuda publiken på ett fartfyllt spel.
– Det ska vara tufft att möta oss. Man ska vet att här blir det fart, här blir det energirikt, säger han.

Tränaren Thomas Askebrand har lämnat för Örgryte IS, och Matias Concha och hans sportchefsroll finns inte heller kvar i klubben. Östers IF kom femma som nykomling i Superettan 2017 men har ändå gjort stora förändringar till i år.

Christian Järdler är på plats som ny tränare, hämtad efter att ha lett IFK Värnamo till en sjätteplats i näst högsta serien, klubbens högsta ligaplacering någonsin.

Även om mycket är nytt i Öster vill Järdler behålla energin på planen. När 35-åringen skrev på för klubben tog han upp ”fart, aggressivitet, tempoväxlingar och platsbyten” som fyra nyckelord rörande hur han vill att laget ska agera. Nu i mars är man på god väg dit man vill vara.

– I längre stunder har vi kommit långt. Vi har gjort det både på hemmaplan och på bortaplan, mot bra motstånd och mot lägre rankat motstånd. Vi har en lång bit kvar och vi kommer bli bättre hela tiden men det finns en oerhört stor potential i gruppen, säger Järdler i en intervju med Östers webbsida.

– Vi högstanivå är oerhört hög, och det kommer det bli svårt att möta oss. Det ska vara tufft att möta oss. Man ska vet att här blir det fart, här blir det energirikt. Dit är vi på väg.

Även om lagen inte vill vara som bäst i februari var Öster ändå nära att gå vidare från sin tuffa grupp i Svenska Cupen. Till slut föll man på lägre ranking än IFK Göteborg efter att ha hamnat på samma poäng och målskillnad som Blåvitt.

– Det ska bli kul att starta. Det är alltid en nerv i att börja spela träningsmatcher, sedan så kommer cupen in där på ett trevligt sätt och man får en nerv i det. Vi gjorde en väldigt bra cup som vi är nöjda med. Nu är det bara fokus framåt och en vilja att börja spela tävlingsmatcher igen, säger Järdler.

Det finns inget som säger vad som är bra, dålig, underhållande eller tråkig fotboll. Järdler hoppas dock att den fotboll hans lag vill spela ska vara både vägvinnande, men även locka ännu mer publik till Myresjöhus Arena.

– Det är väldigt viktigt att folket som går hem från matchen tycker att det var värt att gå hit och vill gå hit igen, för att det här var någoniting som jag vill följa och se mer av. Det är oerhört viktigt, säger Christian Järdler.

Placering 2017:
Slutade 5:a i Superettan

Spelare in: Liridon Silka, Fredrik Lundgren, Simon Helg, Oliver Silverholt, Carl Johansson och Stefan Karlsson

Spelare ut: Morten Sundli, Isaac Shaze, Robin Östlind, Fritiof Björkén, Jesper Lövdahl, Enoch Adu, Karl-Johan Lindblad, Simon Strand, Johan Hjalmarsson och Sebastian Crona

Källa övergångar: fotbolltransfers.com

Nyheter