Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Filosofi att ta fram unga spelare”

Nedräkning: ”Filosofi att ta fram unga spelare”

Få förändringar i Falkenbergs FF, men över 1000 elitmatchers rutin har försvunnit.
– Det är tufft att förlora så pass rutinerade spelare både på planen och utanför planen, säger nye lagkaptenen Tibor Joza under Superettans upptaktsträff, i ett klipp som går att se på fotbollskanalen.se.

Det tog ett tag för Falkenbergs FF att ställa om från livet i Allsvenskan 2016 till Superettan 2017. Men med Hasse Eklund kvar på tränarposten hittade man till slut fotfästet, och efter en lång obesegrad svit under mellersta delen av säsongen slutade man till sist fyra i tabellen.

Till i år har man tappat rutin i mängder då både David Svensson – som spelade hela karriären i FFF – och Stefan Rodevåg tackat för sig. Eklund hoppas att klubbens ynglingar kan ta den naturliga chansen som nu ges.

– Falkenberg har ju en filosofi att ta fram egna spelare från akademin och sedan försäka sälja dem vidare. Vi har lyckats bra med det de senaste åren. När två gamla försvinner så kommer det fram unga spelare istället, och jag hoppas att några är redo att axla deras ansvar, säger Eklund under Superettans upptaktsträff.

– John Björkengren kom fram förra året, Edi Sylisufaj var den yngsta spelaren att ha debuterat i Allsvenskan och han är fortfarante inta gammal. Erik Zetterberg har sett bra ut under försäsongen. Så vi har några stycken som kommer underifrån.

Ny lagkapten är Tibor Joza, som i år gör sin åttonde säsong i Falkenberg. Den 31-årige backen är avslappnad inför uppgiften, även om han erkänner att det inte kommer bli detsamma utan duon.

– Det känns bra. Det är en stor ära att bli det efter David och det ska bli kul. Det är tufft att förlora så pass rutinerade spelare både på planen och utanför planen, säger Joza.

Placering 2017:
Slutade 4:a i Superettan

Spelare in: Karl Söderström, Robin Östlind och Anton Wede

Spelare ut: Stefan Rodevåg, David Svensson, Daniel Johansson, Richard Donkor och Amin Nazari

Källa övergångar: fotbolltransfers.com

Nyheter