Nyheter

Chevron
”Någon i laget borde få priset och den här gången blev det jag”

”Någon i laget borde få priset och den här gången blev det jag”

Örgryte IS målgörare Gustav Ludwigson gjorde under sommaren tre mål och två assist för sitt ÖIS och han avgjorde derbyt mot GAIS. För det tilldelas han utmärkelsen Månadens spelare i Superettan för juni/juli.
– Det är extra roligt att det är spelare man möter hela tiden som tycker man gör det bra, det betyder extra mycket, säger en glad vinnare till superettan.se.

Det är en ödmjuk Gustav Ludwigson som tar emot sin vinstcheck från Svenska Spel på ÖIS-gården i Göteborg.

– Det är kul att man får priset sett över hela sommaren. Vi hade en jäkligt bra period med laget. Vi gick åtta matcher utan förlust. Då borde någon i laget få priset och den här gången blev det jag.

Vad tycker du om din egen insats under sommaren?
– Den är i paritet med hur det gått för laget, det är ofta så. Jag har utvecklat många av de grejerna som jag var sämre på förra året och det är det viktigaste, att man går framåt och kan hjälpa laget med poäng. De är de spelare som är där framme som måste leverera om man ska vara med i toppen.

Hur går det om du får sia, är ÖIS ett lag för Allsvenskan 2020?
–Det är upp till oss nu. Vi har många matcher kvar hemma och där är vi starka, men vi tänker hela tiden på nästa omgång och inte hur det kommer se ut i omgång 30. Serien är så jämn så tar man de här trepoängarna så går det fort framåt. Jag tror absolut vi kan vara med och slåss.

För din del blir det Allsvenskan oavsett i och med att du är klar för Hammarby nästa år. Hur lätt är det att bibehålla fokus i Örgryte säsongen ut?
– Det är ganska lätt ändå. Man gör det för varandra och vi i ÖIS är här och tränar tillsammans hela tiden. Jag tänker inte på Hammarby nu, det kommer komma efter säsongen tror jag. Nu ska vi bara göra det så bra som möjligt med ÖIS.

– Det är blandade känslor så klart, men visst, det är skönt att veta vad man ska göra sen. Man kan börja fokusera tidigt på Hammarby när säsongen är slut och inte fundera på vad man ska göra härnäst och få en massa frågor om det. Det är skönt så klart.

Som den del av utmärkelsen Månadens spelare så får Gustav Ludwigson 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben. ”Gurra” säger att hans pengar ska gå till ett välgörenhetsprojekt i Zambia, där Örgryte IS tidigare har varit med och skänkt kläder och material till utsatta barn.

– Pengarna kommer att gå till en del av verksamheten där nere i Zambia. Det är min faster som startat projektet och hela min familj har jobbat med det och det är kul att vi tidigare kunnat involvera ÖIS i det också genom att klubben skänkt kläder och material till ungdomslag där nere. Det är så tydligt hur viktig fotbollen är för de som bor i de byarna, och det är kul att se att vi kan få tjejer att spela fotboll i ett klimat som inte alltid ger tjejer de bästa möjligheterna, säger Gustav Ludwigson.

Projektet i Zambia som Gustav Ludwigson skänker sina pengar till heter ZASP.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF
Juni/Juli: Gustav Ludwigson, Örgryte IS

Nyheter