Moros mål bakom HIF:s seger

Mamudu Moro blev tvåmålsskytt när Helsingborgs IF vann med 2-1 mot GAIS under tisdagskvällen.

Två lag med höga ambitioner inför säsongen möttes på Olympia i den sjätte omgången av Superettan. GAIS kvitterade Helsingborgs IF:s tidiga ledning, men Mamudu Moros andra mål i matchen i den andra halvleken visade sig bli avgörande för hemmalaget.

Redan i den andra minuten kunde Moro påpassligt nicka in 1-0 från nära håll efter Andri Runar Bjarnasons förarbete.

GAIS växte in i matchen och tog över spelet efter den tidiga kallduschen. Pr Hansson i HIF-målet tvingades rädda friläge från Jonas Lindberg och ett avslut från snäv vinkel av Calle Wede innan samme Wede lyckades trockla in kvitteringen med ett lågt avslut i den 28:e minuten.

Lindberg låg bakom mycket av GAIS anfallsspel och hade även flera lägen att näta själv. När han fick fritt skottläge i straffområdet i den 56:e minuten lade han dock bollen utanför, och när han fick ett bra nickläge två minuter senare gick avslutet över ribban.

När GAIS såg ut att närma sig ett ledningsmål slog istället Moro till igen. Efter en timmes spel tog han emot en pass från Andreas Randrup, vände upp i straffområdet och lade in bollen lågt i det bortre hörnet, svårläst för Alexander Nadj i gästernas mål som inte kunde hindra 2-1.

GAIS hade sedan svårt att komma till farliga avslutslägen i sin jakt på kvittering och istället kom Bjarnason till tre avslutslägen för HIF, men Nadj räddade från nära håll innan den isländske anfallaren lyfte ett avslut bredvid mål och skickade ett annat hårt över ribban.

2-1 räckte dock för Helsingborg idag som avancerar till fjärde plats i tabellen med en färre match spelad än lagen runtomkring.