Nyheter

Chevron
Montiel vass när Landskrona och ÖIS kryssade

Montiel vass när Landskrona och ÖIS kryssade

Landskrona BoIS vände underläge till ledning hemma mot Örgryte IS, men en hörna av Diego Montiel som gick direkt i mål gav gästerna 2-2 och en poäng.

Under Örgryte IS två första matcher för säsongen, som båda slutat med seger, har mittbacken David Engström nätat efter att Diego Montiel levererat på fast situation. Det var därför kanske inte oväntat, men ändå smått otroligt, att firman kombinerade fram mål för tredje matchen i rad.

Innan 1-0-målet kom sprang Engström till och med upp i en kontring, men när Montiel frispelade honom blev skottet, eller passningen, från Engström misslyckat.

Med huvudet gick det dock bättre, och i den 38:e minuten nickade Engström in 1-0 för ÖIS efter en djup frispark av Montiel. Landskrona kom dock tillbaka strax innan halvtidsvilan då Alexander Tkacz med en rungande vänstervolley tryckte in 1-1 efter att bollen gått ut ur straffområdet efter en hörna.

– Det är sådana lägen man väntar på när man väntar utanför boxen. Det var en bra träff. Man tänker bara på att försöka träffa mål, kommenterade en nöjd Tkacz i C More i halvtid.

BoIS store målskytt Sadat Karim ville inte vara sämre och i den 59:e matchminuten slog han in 2-1, även det på volley från relativt långt håll.

Örgryte jagade kvittering och fick till slut in en boll. Återigen var det Diego Montiel som tog hand om en fast situation, den här gången en hörna, men till skillnad från tidigare behövde han ingen hjälp med målgörandet. Mittfältaren, som hämtats från IK Sirius, skruvade in bollen över mållinjen vid den främre stolpen fram till 2-2.

– Det känns som en kamp. Två lag som ville vinna matchen, mycket dueller och ändå ganska mycket chanser tycker jag, summerar 1-0-nickaren Engström i C More efter slutsignalen.