Nyheter

Chevron
Montiel lämnar ÖIS: ”Blandade känslor”

Montiel lämnar ÖIS: ”Blandade känslor”

Superettans poängkung Diego Montiel lämnar Örgryte IS i vinter då han tackat nej till en kontraktsförlängning.
– Först och främst vill jag tacka Diego för hans insatser den gångna säsongen där han varit starkt bidragande till den fina tabellplaceringen i år, säger klubbchefen Niklas Allbäck.

Diego Montiel anslöt till Örgryte IS inför den gångna säsongen. Med 13 mål och 14 assist hjälpte han laget till en imponerande fjärdeplats i Superettan, men när kontraktet nu går ut i vinter lämnar den offensive mittfältaren klubben.

– Det är med blandade känslor jag lämnar ÖIS. Jag är glad över att jag tar chansen nu att utmana mig själv och se hur bra jag kan bli. Samtidigt är jag ledsen för att jag har haft det väldigt bra i klubben med fina lagkamrater och tränare, säger Montiel i ett uttalande på Örgrytes webbsida.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla härliga supportrar som alltid har funnits där för oss. Även när vi hade svackan och inte fick resultaten med oss, säger Diego Montiel.

Montiel utsågs till årets spelare på Fotbollskanalens Superettan-gala förra veckan och toppade överlägset listan över sammanlagda mål och assist i serien 2018. Klubbchefen Niklas Allbäck bekräftar att klubben försökte få till en förlängning med 23-åringen, som tidigare spelat för Västerås SK, Dalkurd FF, IK Sirius och Gefle IF.

– Först och främst vill jag tacka Diego för hans insatser den gångna säsongen där han varit starkt bidragande till den fina tabellplaceringen i år. Vi har de senaste veckorna försökt att hitta en lösning så att Diego skulle kunna fortsätta satsningen med ÖIS mot Allsvenskan. Tyvärr tackade han nej till vårt erbjudande i veckan.

– På ett sätt är det tråkigt, på ett annat sätt förstår jag honom; att han efter den fina säsongen väljer att ta chansen och sondera marknaden. Nu finns det inget annat än att önska honom stort lycka till i framtiden, säger Allbäck.

Sedan tidigare står det klart att även åtta andra spelare lämnar ÖIS i vinter. Det handlar om Jacob Ericsson, Allan Mohideen, Daniel Sliper, Emil Skogh, Jesper Jörnvik, Lars Mendonca Fuhre, Dida Rashidi och Gabriel Altemark Vanneryr. Läs mer om det här.

Två nyförvärv har klubben hittills annonserat inför den nya säsongen: defensivt mångsidige Oliver Stanisic ansluter från seriekollegan Varbergs BoIS, och målfarlige Fredrik Johansson Zanjanchi hämtas lokalt från Hisingsbacka FC.

Nyheter