Montiel frälste decimerat Örgryte

Örgryte IS tog sin femte seger på de sex inledande omgångarna efter en sen 1-0-vinst borta mot Degerfors IF. Trots att ÖIS fick Anton Lans utvisad i andra halvlek kunde DIego Montiel slå in matchens enda mål på straff.

AFC Eskilstuna tog tillfälligt över serieledningen i Superettan efter sin 2-0-seger borta mot IK Frej Täby igår. Det återstår att se hur länge Örgryte IS nu får behålla den förstaplats man klivit upp på efter 1-0-seger borta mot Degerfors IF.

Gustav Ludwigson fick ett jätteläge för gästande ÖIS tidigt på Stora Valla, men när han fick fritt skottläge i straffområdet kunde Dario Miskic i hemmamålet rädda.

Det hände betydligt mer i den andra halvleken än i den första, och strax innan Örgrytes Anton Lans visades ut efter en tuff satsning hade gästerna flera farliga lägen att näta efter en hörna, men utan att bollen passerade mållinjen.

Efter utvisningen var det Degerfors tur att skapa chanser, närmast kom man när Viktor Götesson prickade ribban med en nick efter hörna i den 70:e minuten.

Just när hemmalaget tryckte på som mest för ett öppningsmål jobbade Diego Montiel fram en straff i det andra straffområdet. Montiel tog hand om den själv och lade kyligt in 1-0 i nättaket från elva meter.

Inhopparen Alibek Aliev hade sedan flera farliga avslutslägen att stänga matchen för ÖIS, men utan att få bollen i mål. 1-0 räckte dock till seger för Örgryte som därmed återtar den serieledning man delade med Falkenbergs FF inför den här omgången.