Möllers drömmål gav Varberg tre poäng

Varbergs BoIS lyfter från kvalplats efter att ha vunnit med 1-0 borta mot Degerfors IF i lördagens sena match i Superettan.

Degerfors IF gav en startdebut till 17-årige Erik Grandelius i anfallskedjan när Varbergs BoIS kom på besök, men det var en försvarare hos gästerna som stal rubrikerna på Stora Valla idag.

Redan i den sjätte minuten vann Sebastian Möller bollen på offensiv planhalva och satte fart mot mål. Efter att ha drivit bollen ett tag avlossade han ett högerskott som svävade in i vänstra krysset fram till 1-0 för Varberg.

Hemmalagets Viktor Götesson väntar fortfarande på säsongens första mål. I den 28:e minuten frispelades han av Grandelius, men det var mer vilja än kyla bakom det hårda avslutet som gick rakt på Matt Pyzdrowski i BoIS-kassen.

I den andra halvleken var Pyzdrowski nära att föra in en kvittering i eget mål då han fångade en inåtskruvad frispark från högerkanten, men målvakten hann precis stanna upp med bollen innan den korsade mållinjen.

Det var ont om farliga målchanser under den senare delen av matchen, även om Albert Ejupi testade från distans för Varberg efter en fin soloräd innan inbytte Andreas Jernarp prövade med ett lågt skott från långt håll för Degerfors.

Möllers tidiga projektil skulle visa sig bli matchens enda mål, och Varberg går därmed upp från 13:e till elfte plats i tabellen, medan Degerfors ligger kvar som sexa.