Mjällby satte stopp för HBK:s vinstrad

Både Mjällby AIF och Trelleborgs FF tog 2-0-segrar under söndagen. Mjällby hemmabesegrade Halmstads BK medan TFF tog tre efterlängtade pinnar borta mot Öster.

Halmstads BK kom till bortamatchen mot Mjällby AIF med tre raka segrar i ryggen. Söndagens möte skulle dock visa sig tillhöra hemmalaget, då Gulsvart tog hem en tung 2-0-vinst.

Mohanad Jeahze nätade för andra hemmamatchen i rad då han med en lurig frispark från högerkanten fick bollen i nät vid den främre stolpen – 1-0-målet föll i den 38:e minuten.

Mjällbys specielle målskytt Jacob Bergström utökade ledningen i den andra halvleken då han klev förbi sin försvarare i straffområdet och tryckte in 2-0 förbi Malkolm Nilsson i borta-kassen.

HBK, som bland annat bytte in återvändande nyförvärvet Mikael Boman efter paus, hade flera målchanser i matchen men kom inte närmare än en stolpnick av Alexander Berntsson.

Hemmalagets trepoängare gör att man återtar andraplatsen i tabellen från IK Brage, som under gårdagen vann i samma omgång.

I dagens sena match tog Östers IF emot Trelleborgs FF på Myresjöhus Arena. Efter att Sebastian Ohlsson gett gästerna ledningen efter en kvarts spel, och Erik Andersson utökat till 2-0 med ett precist vänsterksott i den andra halvleken, kunde TFF resa hem till Skåne med tre efterlängtade poäng.