Nyheter

Chevron
Mjällby lämnar Gefle – Bengtsson tar över

Mjällby lämnar Gefle – Bengtsson tar över

Gefle IF har i dialog med Johan Mjällby valt att avsluta huvudtränarens kontrakt. Tidigare assisterande tränaren Marcus Bengtsson tar nu över laget.
– Vi är övertygade om att Marcus Bengtsson kan bidra till att utveckla den unga och lovande trupp som idag utgör Gefles herrlag, säger klubbdirektören David Norell-Hussein.

Efter en tuff vårsäsong i Superettan meddelar Gefle IF att klubben ersätter Johan Mjällby med Marcus Bengtsson som ny huvudtränare.

– I dialog med Johan Mjällby så har vi under helgen kommit överens om att avsluta hans kontrakt som huvudtränare i Gefle IF FF. Vi vill tacka Johan Mjällby för hans insats i föreningen vilken han genomfört med stort engagemang, säger klubbdirektören David Norell-Hussein till klubbens webbsida.

Marcus Bengtsson har under en längre tid funnits med i Gefles ledarstab som assisterande tränare och klubben hoppas att han ska kunna hjälpa det unga laget framåt.

– Vi är övertygade om att Marcus Bengtsson kan bidra till att utveckla den unga och lovande trupp som idag utgör Gefle IF FFs herrlag. Föreningen behöver kontinuitet och långsiktighet för att så småningom kunna göra en ordentlig satsning tillbaka till Allsvenskan, säger Norell-Hussein.

Efter 2-2 hemma mot Varbergs BoIS i den senaste omgången ligger Gefle på 15:e plats i tabellen, och Bengtsson ser fram emot sitt första huvudtränaruppdrag i klubben.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få förtroendet att ta över som huvudtränare för Gefle IF:s herrlag. Samtidigt som det är under olyckliga omständigheter. Att få möjligheten att utvecklas tillsammans med ledare och spelare känns inspirerande, säger han.

Nyheter