Nyheter

Chevron
Mikael Boman Månadens spelare i november

Mikael Boman Månadens spelare i november

Halmstads BK:s Mikael Boman är Månadens spelare i Superettan i november.

HBK:s Mikael Boman vinner priset för första gången. I november gjorde Boman fem mål och två assist när hans HBK säkrade seriesegern och ett allsvenskt kontrakt för 2021.

Juryns motivering Mikael Boman:

Mikael Boman har sedan Rasmus Wiedesheim-Paul lämnade tagit ett allt större ansvar och växt ut till HBK:s kanske viktigaste spelare under hösten. I november fortsatte han på inslagen väg och var en av förgrundsfigurerna när HBK säkrade det allsvenska avancemanget.

Boman får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler. 

Juryn:
Samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll), Stefan Ishizaki (Dplay), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP), Göran Bolin (Aftonbladet) och Anders Falk (Unibet).

Vinnare 2020:
Juni: Pontus Engblom, GIF Sundsvall
Juli: Johan Bertilsson, Degerfors IF
Augusti: Malkolm Nilsson Säfqvist, Halmstads BK
September: Johan Bertilsson, Degerfors IF
Oktober: Victor Edvardsen, Degerfors IF
November: Mikael Boman, Halmstads BK

Nyheter