Nyheter

Chevron
Max Mölder tar hem Månadens Tränare

Max Mölder tar hem Månadens Tränare

Max Mölder har röstats fram till Månadens Tränare i Superettan efter Landskrona BoIS fina resultat i april.
– Det känns väl bra, det är mest kopplat till att det betyder att vårt lag har gjort det bra, säger BoIS-tränaren.

Motivering: Max Mölder gör sin första hela säsong som huvudtränare i Landskrona BoIS. Både han och laget har fått en smakstart på 2024. Tre segrar och två kryss gör att skåningarna toppar Superettan när april blir maj.

– Rent generellt så har vi ett visst sätt att spela på, vi tränar hårt på det i veckorna. I april så har vi även lärt oss förståelsen för hur viktiga alla skeenden i en match är, vilket gjort att vi kan vinna matcher på lite olika sätt, säger Mölder om lagets utveckling i säsongsinledningen.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben. Max Mölder har valt att skänka sina pengar till nystartade samhällsengagemanget ”En bättre väg för Landskrona-fotbollen”.

– Jag tycker att det är ett bra initiativ. Som det drivande loket fotbollsmässigt i staden så kan vi samla ungdomar från alla föreningar under en fredag och erbjuda träning till hela staden. Våra spelare lär känna andra, och andra lär känna våra spelare. Det kan ge en synergieffekt i hela Landskorna-fotbollen, säger Mölder.

Max Mölder var nominerad i april tillsammans med Rickard Nilsson i IK Oddevold och Srdjan Tufegdzic i Skövde AIK.

Månadens Tränare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Jury: De 16 lagens lagkaptener och tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Stisse Åberg (Arbetarbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Erik Weiefors (Bohusläningen), Karl Andersson (Hallands Nyheter), Fredrik Narvelid (Karlskoga Tidning), David Tezera (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF)

Nyheter