Nyheter

Chevron
Manns tillbaka i Eskilstuna: ”Passade mig”

Manns tillbaka i Eskilstuna: ”Passade mig”

Uppväxt i Eskilstuna, men elitkarriären har spenderats på andra platser. Nu är Jesper Manns redo för första säsongen med AFC i hemstaden.
– Jag ser fram emot det, säger ytterbacken.

Som vanligt de senaste åren har AFC Eskilstuna varit aktiva under vinterfönstret. Så även inför säsongen 2020. Ett av nyförvärven är Jesper Manns, som växte upp i staden och hann göra en seniorsäsong i Eskilstuna City innan karriären fortsatte i Jönköpings Södra, IF Elfsborg och senast Kalmar FF. 

– Det känns bra att var tillbaka i Eskilstuna. Det känns lite konstigt eftersom man har så många minnen härifrån och man är uppväxt här. Men jag ser fram emot det, säger Manns till superettan.se.

Flytten från allsvenska Kalmar till AFC i Superettan ser Manns som ett bra steg i karrären.

– Det passade mig just nu efter mina tidigare upplevelser med att jag varit lite skadad och hamnat lite efter. Jag ville komma tillbaka och spela, och komma in och bidra med energi.

AFC:s spelare var tillbaka i träning den här veckan efter tio dagars ledighet.

– Det känns som en bra grupp generellt. Det är många unga spelare som är taggade och vill visa upp sig, säger Manns om sina nya lagkamrater.

På tränarposten är Özcan Melkemichel tillbaka i klubben som han ledde till en historisk allsvensk uppflyttning 2016. Melkemichel är en ny bekanstskap för Manns.

– Han gillar offensiv fotboll och vi på planen ska försöka spela som vi vill, med frihet, säger Jesper Manns.

Foto: bildbyrån