Nyheter

Chevron
Månadens spelare i augusti

Månadens spelare i augusti

Kandidaterna till utmärkelsen Månadens spelare i Superettan för augusti månad är klara. Här är de tre spelarna som kan vinna utmärkelsen för den sista sommarmånaden.

I augusti är IK Brage-duon Seth Kanteh Hellberg och Kristian Andersen nominerade till Månadens Spelare i Superettan efter att deras fina offensiva form hjälpt Borlänge-laget till tre segrar och ett kryss i augusti. Innermittfältaren Hellberg har dessutom belönats med en plats i det liberianska landslaget, medan släpande anfallaren Andersen varit spindeln i nätet för IKB längre fram i banan.

Den tredje spelaren som nominerats är Mjällby AIF:s ytter Bubacarr Jobe, som bland annat nätat i tre av fyra matcher – inklusive i den sensationella 3–2-vändningen mot Dalkurd FF – när MAIF gått upp i serieledning i Superettan.

De tre spelare som presenteras som finalister är de tre spelare som fått flest poäng av jurygrupperna. Vinnaren är den spelare som fått allra flest röster och dessa presenteras i C Mores och Svensk Elitfotbolls kanaler under kommande omgång av Allsvenskan och Superettan.

Förutom utmärkelsen så får vinnarna 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF
Juni/Juli: Gustav Ludwigson, Örgryte IS

Nyheter