Målvakterna briljerade i Jönköping

Frank Pettersson i Jönköpingsmålet, Anders Lindegaard och Kalle Joelsson i HIF-målet. Det var de tre huvudpersonerna när mötet på Vapenvallen slutade mållöst

Ett spännande möte mellan Jönköpings Södra och Helsingborgs IF inleddes i högt tempo och med mycket närkamper. Men de farliga målchanserna uteblev och det stod 0-0 i paus.

I den andra halvleken fick Anthony van Den Hurk en bra chans att nicka in ledningsmålet för gästerna, men Frank Pettersson sträckte ut och styrde undan bollen.

En ny nickchans kom efter en timmes spel när Charlie Weberg nådde högst på en frispark från vänster. Men Wedberg fick inte ner bollen ordentligt och den gick över Petterssons ribba.

Med kvarten kvar dribblade sig hemmalagets Moustafa Zeidan igenom, men inte heller han fick in bollen i mål. Mittfältarens avslut fick ingen ordentlig fart och plockades lätt av inbytte Kalle Joelsson i HIF-målet..

Helsingborg gick hårdast för segermålet och fick ett fint firsparksläge med tio minuter kvar. Brandur Hendriksson fick bra träff och en styrning nära mål ändrade riktning på bollen. Men återigen fick Frank Pettersson upp en hand och styrde undan bollen.

På tilläggstid fick Perparim Beqaj ett gyllene läge att avgöra för hemmalaget. En snabb omställning gjorde att Beqaj kom helt fri med Joelsson, men målvakten täckte av ytorna och Beqajs avslut gick rakt på burväktaren.