Nyheter

Chevron
Målsnål start på Superettanhelgen

Målsnål start på Superettanhelgen

Det bjöds bara på sammanlagt två mål i dagens fyra Superettanmatcher. Målen gjordes av IK Brage och Trelleborgs FF som firar lördagskväll med tre poäng.

IK Brage – AFC Eskilstuna 1–0
Hemmalaget dominerade den första halvleken och skapade flera farliga målchanser, men när Martin Strömbergsson blåste för halvtidsvila var det fortfarande mållöst. 

Efter nästan en timmes spel fick Brage hörna från vänster. Den slogs in framför mål och en kommunikationsmiss mellan målvakt och försvarare i AFC gjorde att bollen också hittade in i mål.

Det snöpliga självmålet blev matchens enda och Borlängeklubben fick fira tre poäng.

Trelleborgs FF – GIF Sundsvall 1–0
En chansrik tillställning på Vångavallen var förvånande mållös ända fram till den 78:e minuten. Då fick hemmalaget en hörna som inte Giffarna lyckades rensa undan ordentligt. Bollen hamnade hos Petar Petrovic, i vänsterläge, som klippte till direkt och satte ledningsmålet för TFF.

Petrovic mål gav Trelleborg de tre poängen och laget klättrar i tabellen.

Östers IF – Norrby IF 0–0
Inte heller i Växjö bjöds det på någon målfest. Faktum är att mötet mellan Öster och Norrby slutade mållöst, trots att båda lagen hade fina chanser att hitta nätet.

Örgryte IS – IFK Värnamo 0–0
Mållöst slutade det också på Gamla Ullevi i Göteborg när IFK Värnamo gästade Örgryte IS. Några mål gladde inte, men det gjorde däremot publiken som var tillbaka på Gamla Ullevi (och på resten av arenorna).
 

FOTO: Bildbyrån

Nyheter