Nyheter

Chevron
Målrikt kryss mellan Varberg och Helsingborg

Målrikt kryss mellan Varberg och Helsingborg

Varbergs BoIS hade tvåmålsledning två gånger om hemma mot Helsingborgs IF, men gästerna kom tillbaka starkt och matchen slutade 3-3.
– Det går fram och tillbaka hela matchen, konstaterar HIF-mittfältaren Andreas Landgren.

Varbergs BoIS satte stopp för en rad på fem raka förluster mot toppjagande Helsingborgs IF, men hallänningarna lär gräma sig över att tre poäng i slutändan blev en.

På ett soligt Påskbergsvallen gav Joel Palmquist hemmalaget ledningen redan i den tredje minuten, framspelad av Adama Fofana efter att laget vunnit bollen högt upp i planen.

Tre minuter innan halvlekens slut var det dags för Varberg-mål igen, den här gången genom Perparim Beqaj som tog ned ett högt inlägg och lade in 2-0 lågt i vänstra hörnet.

Det blev födelsedagsbarnet Max Svensson som till slut fick hål på Matt Pyzdrowski i Varberg-målet. I den 57:e minuten placerade 20-åringen in reduceringen till 2-1 i det högra krysset med ett känsligt högerskott.

Andri Runar Bjarnason var nära att kvittera kort därefter, men Pyzdrowski räddade hans friläge och i det efterföljande anfallet kunde Varberg kontra in 3-1; Fofana stod återigen för assisten när Joakim Lindner var kall i fritt läge med Pär Hansson i gästernas kasse.

Darijan Bojanic blev näste målskytt i matchen då han krympte avståndet till ett mål med en väl avvägd frispark som gick över muren och ned i vänstra hörnet fram till 3-2.

Tio minuter från slutet var Helsingborg till slut ikapp då Andreas Landgrens tunga volleyskott styrde på en hemmaförsvarare och gick i nät via stolpe fram till slutresultatet 3-3.

– Det går fram och tillbaka hela matchen. Det är för mycket Hawaii-match för vår smak. Det är nära där i slutet men det räcker inte hela vägen idag, säger Helsingborgs Andreas Landgren i C More efter slutsignalen.

– Det var väl kaos där i slutet, båda lagen kunde ha vunnit. När vi leder med både 2-0 och 3-1 ska vi ha en trepoängare, säger Varbergs Joakim Lindner kort därefter. 

Nyheter